Almassora: El Consorci del Millars contribueix a la recuperació de la flora del riu amb la plantació d'espècies autòctones


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/12/137286_75532/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2015/12/137286_75532/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | Agricultura y Medio Ambiente | 20-12-2015
El Consorci del Millars contribueix a la recuperació de la flora del riu amb la plantació d'espècies autòctones

El Consorci del Millars segueix avançant amb el seu projecte per a la recuperació de la biodeversitat del riu i en aquesta ocasió ho ha fet a través d'un grup de prop de 20 voluntaris que s'han donat cita aquest mateix matí a Almassora. Els participants han contribuït a la plantació d'espècies autòctones com el baladre, el salze o el llentiscle en el marge del riu, a l'altura del pont de la CV-18.

D'aquesta zona es van retirar mesos arrere diverses colònies de canyes, una espècie invasora que es reprodueix amb gran facilitat i acaba amb la flora local. Precisament per a evitar un rebrot d'aquestes plantes, és important repoblar amb varietats autòctones que a més, tal com expliquen fonts de la Fundació Limne, l'empresa responsable de la plantació, "contribueixen a recuperar la funcionalitat de sistema fluvial i la biodiversitat de la zona en servir, de nou, com a refugi d'aus".

Aquestes polítiques per a la recuperació del Millars consten d'accions com ara la neteja del llit del riu. L'última jornada es va celebrar en el passat 5 de novembre a Les Goles, en la desembocadura, i va congregar a desenes de voluntaris per participar en la retirada de residus sòlids que amenacen tant la qualitat de l'aigua com la vida de la fauna de la zona.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana