Almassora: Almassora inclourà tècniques adaptades a col·lectius amb necessitats especials en el seu programa de formació de monitors


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155542_89223/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-03-2017
Almassora inclourà tècniques adaptades a col·lectius amb necessitats especials en el seu programa de formació de monitors

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Almassora ultima els detalls de la programació d'activitats d'esplai i formació per al pròxim trimestre. L'oferta inclourà fins a quatre cursos orientats a la formació de monitors d'oci i temps lliure i al perfeccionament de les seues habilitats, entre els quals destaca l'instrucció específica en tècniques i jocs adaptats a col·lectius amb necessitats especials.

Aquest curset, que començarà el pròxim 5 de juny i s'impartirà en l'Ateneu Jove, està homologat pel Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Els assistents rebran formació relativa a les característiques del procés d'aprenentatge i l'atenció de persones amb diferents necessitats educatives especials. D'aquesta manera, els professionals aprendran a reconèixer les necessitats concretes de cada individu i a triar alternatives d'entreteniment adaptades.

Així mateix, el programa de Joventut inclou el curs per a l'obtenció del títol oficial de monitor d'oci i temps lliure. Aquesta formació començarà el pròxim 27 de juny i combinarà les classes teòriques amb la realització de pràctiques. L'oferta municipal està limitada a 20 alumnes i el professorat serà aportat per l'Escola de la Federació de Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana, amb qui el consistori va subscriure un conveni per a aquesta fi.

Complementàriament, tots aquells professionals que ja compten amb el títol oficial i desitgen millorar el seu perfil professional, podran inscriure's en el curs educadors de menjador en centre pedagògics, també avalat per l'IVAJ, que començarà el pròxim 3 de maig. A més a més, el Centre de Turisme (CdT) de Castelló impartirà a Almassora una formació gratuïta orientada a persones en situació de desocupació, gràcies a la qual podran obtenir el títol de monitor/a de rutes verdes, senderisme i medi ambient.

L'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha confirmat que “totes les propostes de formació de monitors compten amb gran acceptació entre els joves del municipi, ja que són un requisit indispensable en treballs vinculats als sectors turístic, educatiu i de l'entreteniment”. Els períodes d'inscripció a totes aquestes activitats començaran a principis d'abril i hauran de formalitzar-se en les oficines del Servei d'Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) del consistori.

La Regidoria de Joventut preveu presentar la programació d'activitats per al pròxim trimestre en els pròxims dies. El departament que dirigeix Xavier Trenco convocarà de nou els tallers d'anglès, alemany i francès pràctics i els cursos de preparació dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, així com una nova edició de la fira de formació 'Orienta't'.