Almassora: Almassora aconseguirà enguany el deute més baix de la dècada després d'amortitzar 920.000 euros de l'avinguda Generalitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163018_93853/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-09-2017
Almassora aconseguirà enguany el deute més baix de la dècada després d'amortitzar 920.000 euros de l'avinguda Generalitat

L'Ajuntament d'Almassora aconseguirà abans que acabe l'any el deute municipal més baix de la dècada després d'amortitzar a l'octubre 900.000 euros d'un crèdit subscrit per a pagar la sentència de l'avinguda Generalitat. D'aquesta forma, la Tresoreria municipal ha confirmat que el consistori trencarà la barrera dels quatre milions d'euros pendents de pagament a llarg termini (4.329.357,32 euros de capital viu a dia d'avui) fins a situar-se en els 3,2 milions d'euros a la fi de l'exercici.
Així ho ha anunciat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que ha recordat en roda de premsa que els 923.352,39 euros que amortitzarà el consistori a l'octubre procedeixen d'un compromís subscrit en 2014 per l'anterior equip de govern per al refinançament dels crèdits signats en el seu moment amb motiu de la sentència judicial d'indemnitzacions als afectats per l'expropiació de terrenys en l'avinguda Generalitat.
A l'amortització d'aquest crèdit de CaixaBank se sumarà el venciment trimestral d'altres 140.000 euros, arreplegat en les condicions dels préstecs, i que sumaran més d'un milió d'euros que les arques municipals deixaran de deure als bancs. “Aquest fet reduirà també la càrrega financera dels interessos i mantindrà la nostra missió de recórrer solament al finançament extern en cas que siga necessari per a executar inversions dels fons EDUSI en lloc de pujar impostos”, ha declarat Galí.
Tal com ha informat, “el deute actual és perfectament assumible i ens distancia enormement dels 11,8 milions d'euros que va arribar a acumular l'Ajuntament d'Almassora en 2013, i tot açò amb un període de pagament a proveïdors que oscil•la entre els 24 i els 28 dies, sense pujar impostos i amb noves mesures per a adaptar el calendari als contribuents”.
En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, ha detallat que la previsió del consistori en el pressupost vigent era tancar l'any amb 5 milions d'euros de deute i amortitzar 568.568,48 euros. El superàvit dels comptes públics ha portat a l'equip de govern a signar un nou venciment de crèdits en lloc d'ampliar el romanent. “Un ajuntament no és una empresa per a traure beneficis, sinó per a atendre els serveis dels ciutadans”, ha indicat.
En aquest sentit, l'última mesura anunciada és l'ampliació del calendari de recaptació en període voluntari de tributs per a adaptar-ho a dates posteriors al dia 25 de cada mes i així facilitar el pagament als pensionistes que reben les seues retribucions en aqueixa data. A més, la recaptació de l'impost de fem i guals i el de vehicles de tracció mecànica passen de disposar de dos mesos i mitjà a tres mesos per al pagament en període voluntari.