Almassora: Una Fira Flamenca com a colofó a Santa Quitèria a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172526_101644/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172526_101644/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-05-2018
Una Fira Flamenca com a colofó a Santa Quitèria a Almassora

La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, ha presentat aquest matí la primera Fira Flamenca, que se celebrarà en el Recinte Fester dissabte que ve 2 de juny, una setmana després de la clausura de les festes de Santa Quitèria, que arranquen demà amb el Esclat de Festa. La carpa del camí Benafelí acollirà una concentració de cavallistes, exhibicions de ball, actuacions i menjars de germanor.
La fira arrancarà a primera hora del matí, a les 9.30 hores, amb una concentració de cavallistes en la carpa. Els assistents faran un volt al terme municipal. A partir de les 11.30 hores arrancaran les exhibicions de ball, a les quals podran assistir aficionats de totes les edats. Per a l'ocasió col•laboraran la Peña Flamenca Luis de Còrdova, Flamenc@s Marsó, Bougis Dance, Carolina Montilla, Escuela de Sevillanas Bianca i Escola PR Moviments Aida Lara.
L'edil ha apel•lat a l'afició a les sevillanes i al flamenc, “a les arrels andaluses perquè, malgrat estar lluny quant a distància, ens sentim molt propers de cor”. “De fet, aquesta fira sorgeix per les reiterades peticions que ens han traslladat els grups de ball i els afeccionats als cavalls, que espere que vegen satisfetes les seues pretensions amb aquesta jornada i puguem repetir-la molts anys més”, ha indicat Falcó.
Després d'un matí de ball, els assistents es reuniran a les 14 hores per a celebrar un menjar de germanor prèvia compra de polsera. Els tiquets estaran a la venda fins al 29 de maig en la Peña Flamenca Luis de Córboba, Ferreteria Beltrán, Índalo i casal del vi, Leos i Casa María. El tiquet inclou una tapa, menjar i beguda. Malgrat que no és requisit indispensable, l'organització recomana als assistents que vestisquen roba flamenca.
A la vesprada arrancaran les actuacions musicals previstes per a l'ocasió, amb els grups A tu vera (16.00 hores) i Cuerda Pa Rato (18.00 hores). L'entrada al Recinte Fester és gratuïta “perquè tots els veïns i visitants puguen contagiar-se de l'esperit flamenc en aquesta jornada de diversió”, segons Falcó. La festa seguirà a les 23.30 hores amb l'actuació de Desandar.
Santa Quitèria
En la vespra de l'inici de les festes de Santa Quitèria, Isladis Falcó ha apel•lat al civisme i el respecte durant la setmana gran d'Almassora. “Les inscripcions per als actes que necessiten de reserva de places marxen a molt bon ritme, per la qual cosa entenem que aquesta edició tornarà a ser multitudinària”, ha assenyalat. Els veïns estan convocats en la mitjanit de demà a l'Esclat de Festa en la plaça Major, que donarà el tret d'eixida als festejos. El cap de setmana suposarà l'obertura del cartell de bous al carrer i la primera cita musical amb el tribut a Antonio Flores.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana