Almassora: L’ITC ampliarà la seua activitat en un 30% amb el nou edifici d’Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/173667_102601/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-06-2018
L’ITC ampliarà la seua activitat en un 30% amb el nou edifici d’Almassora

L'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) de la Universitat Jaume I (UJI) incrementarà les seues instal•lacions amb l'edifici d’Almassora a partir de setembre, on preveu ampliar el 30% de l'activitat, que ha crescut en els últims anys i que actualment es desenvolupa en la seu de la UJI. Així ho han ratificat aquest matí el president la Asociación de Investigación de las Industrias Cerámicas (AICE), José Castellà, i el director gerent del ITC, Gustavo Mallol, a l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la primera tinent d'alcaldessa, Susanna Nicolau, en la reunió celebrada en el consistori.
Castellà i Mallol han comunicat a les representants la seua intenció de consolidar l'activitat en la localitat, centrada en la indústria 4.0, per la qual cosa no descarten ampliar el bloc en el futur. “La possibilitat de realitzar part de l'activitat del centre a Almassora és molt positiva, ja que suposa una garantia per a consolidar l'institut i garantir treball de qualitat a Almassora”, ha assenyalat Galí.
De moment, han incidit els responsables del ITC, realitzaran algunes millores a l'interior per a adequar el centre als nous usos. Es tracta de xicotetes intervencions per a facilitar l'activitat diària vinculada a la indústria intel•ligent. No en va, al voltant de 25 treballadors estrenaran l'Institut Tecnològic en finalitzar l'estiu i la intenció és que totes les dependències tinguen ús.
Després de la visita del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al centre al febrer i la reunió de la Mesa de la Ceràmica, els tràmits s'han succeït per a accelerar el trasllat de l'activitat. En l'actualitat, el ITC ja compta amb el vistiplau del consell rector de AICE per a assumir la cessió de la titularitat del bloc i la mudança durant l'estiu permetrà estrenar l'edifici pagat amb fons autonòmics per valor de 2,4 milions d'euros durant el govern d'Alberto Fabra i que ha romàs abandonat durant en aquest temps.
“La falta de projecte i planificació arriba ara a la seua fi i ho fa posant en valor la indústria de la ceràmica en els nostres polígons”, ha incidit Nicolau. No en va, la seua ubicació en el SUPOI-8 s'emmarca en l'epicentre de la ceràmica local, que creix exponencialment si s'ha de jutjar per les llicències sol•licitades i els treballs que se succeeixen en l'entorn per al desenvolupament de la zona.
Per a Almassora, l'obertura del ITC en el polígon confirma la seua projecció industrial ceràmica, que en l'última edició de la fira Cevisama va incrementar la seua presència en un 46%, a més de registrar un 18,1% més de llicències d'obra en 2017 que l'any anterior. Per aquest motiu, ambdues parts treballaran perquè la titularitat de l'ús es mantinga durant els més de 10 anys acordats..


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana