Almassora: L'entorn del Millars absorbirà una inversió de 640.000 euros a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174663_103454/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 12-07-2018
L'entorn del Millars absorbirà una inversió de 640.000 euros a Almassora

El veïnat de la platja d'Almassora ja coneix l'efecte que tindran en el seu districte els fons Feder de la Unió Europea, que suposaran una injecció de 640.000 euros per a millorar l'entorn del Millars. La recuperació i la posada en valor del riu va centrar ahir la reunió del Dia del Veí al barri, que es va celebrar en la platja de Pla de la Torre. En la trobada, els assistents van traslladar a l'equip de govern les peticions i propostes de millora de l'entorn.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, va obrir la trobada informant al veïnat de les operacions previstes en l'estratègia EDUSI, que suposaran una inversió de 640.000 euros en la senda de la desembocadura del Millars i l'entorn de l'ermita de Santa Quitèria. Tal com va indicar la primera edil, la localitat rebrà 320.000 euros de la Unió Europea, amb càrrec als fons Feder, i aportarà igual quantia de fons propis, una acció que suposarà la transformació del trame sud de la costa.
L'accessibilitat, va indicar, serà el pilar fonamental del canvi previst en la senda del Millars al costat de l'ús de materials respectuosos amb l'entorn. Referent a les sol·licituds per a repoblar el camí Vora Riu en aquesta zona, Galí va explicar que l'actuació s'emmarcarà en l'operació sufragada amb fons Feder, per la qual cosa l'equip de govern ha optat per paralitzar noves obres fins a executar aquesta, que destacarà la posada en valor del riu i la seua difusió entre escolars i visites turístiques.
Referent als serveis públics, l'edil de l'àrea, Joan Antoni Trenco, va traslladar als assistents la petició de Costes de retirar els contenidors de la primera línia de costa per a complir la normativa i va informar de la pròxima instal·lació de nous punts de recollida d'envasos de plàstic gràcies al conveni signat amb Ecoembes.
En la trobada també van estar presents els edils Susanna Nicolau (Participació Ciutadana), Santiago Agustí (Hisenda) i Roger Beltrán (Policia), que van compartir la preocupació veïnal per l'excessiva velocitat del tràfic en alguns punts de les vies d'accés a la platja. En aquesta línia, els regidors van informar de la compra de radars per a combatre aquests comportaments que posen en risc la seguretat de vianants, ciclistes i usuaris de vehicles.
D'altra banda, van informar de la vigència del projecte per a obrir vies transversals al passeig marítim que alleugen la circulació i es van mostrar partidaris de noves accions de conscienciació per a l'ús del servei gratuït de recollida de voluminosos, que retira estris i mobiliari tots els dilluns mitjançant cita prèvia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana