Almassora: Almassora aspira a recaptar 8.000 euros en la I Marxa contra el càncer


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/178964_107087/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-11-2018
Almassora aspira a recaptar 8.000 euros en la I Marxa contra el càncer

La I Marxa contra el càncer mobilitzarà el diumenge a Almassora amb l'objectiu de recaptar 8.000 euros destinats al Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, l'equip investigador del qual en oncologia rebrà el xec en finalitzar la carrera. Així ho ha anunciat aquest matí l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, després de lliurar a la Fundació ei Cadó, impulsora de la cita, els primers 5.100 euros recaptats.
Galí ha avançat que la marxa partirà de la plaça d'Espanya a les 10.30 hores sota el redoblament de Tambors de Passió, que han brindat la seua col·laboració a aquesta cita pionera. Els pupils de Damián Aguilella marcaran l'eixida d'una marxa que recorrerà els principals carrers del centre urbà per a dirigir-se cap al paratge del Millars fins a completar els 5 quilòmetres d'un recorregut que finalitzarà en el punt d'origen.
Allí esperarà una classe magistral de zumba “a totes aquelles persones que es vegen amb força per a continuar fent esport després de la caminada o que vulguen passar una estona de diversió en aquest matí del diumenge”. La classe arrancarà després que l'equip investigador de l'Hospital Provincial arreplegue el xec amb la totalitat dels fons recaptats de la venda de les samarretes solidàries, que segueixen distribuint-se al preu únic de 7 euros.
“El nostre principal objectiu era que ni un sol euro es quedara pel camí ni tinguera una destinació de dubtosa utilitat i ho hem aconseguit lliurant aqueixos fons als qui investiguen dia a dia per a trobar-li una cura a la malaltia”, ha indicat l'alcaldessa. Per aquest motiu va sol·licitar a la Fundació Le Cadó que contactara amb l'equip mèdic “perquè tots els veïns que han comprat la samarreta vegen de primera mà que la seua ajuda queda en mans dels investigadors, que li donaran la millor utilitat”.
Galí ha agraït a la vintena d'establiments locals i clubs esportius la seua disposició per a distribuir aquestes samarretes, “ajudant-nos a aquesta venda multitudinària que estem segurs que ens deixarà sense unitats al començament de la carrera”. No en va, són nombrosos els comerços que han demanat més peces en esgotar-se les existències d'algunes talles. Per aquest motiu, els qui no tinguen samarreta també podran col·laborar fent els seus donatius a l'inici de la carrera o a través del compte bancari habilitat per la Fundació Le Cadó en La Caixa.
La marxa comptarà amb la col·laboració de la Policia Local i voluntaris, entre els quals figura el paratleta local David Mata, que es distribuiran en confluències per a tallar carrers durant el desenvolupament de la cita. A més, la reina de les festes, María Portalés, i la cort d'honor ajudaran a vendre les últimes samarretes de la carrera. En cas que la pluja obligue a posposar-la, l'organització cercarà una altra data perquè es duga a terme sense contratemps.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana