Almassora: Almassora transformarà en parc caní el solar abandonat del polígon industrial Ramonet


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180999_108797/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-01-2019
Almassora transformarà en parc caní el solar abandonat del polígon industrial Ramonet

L'Ajuntament d'Almassora transformarà en parc caní el solar abandonat del polígon industrial Ramonet. El recinte quedarà fitat en un tram per al gaudi de les mascotes i inclourà nous serveis públics per als qui s'acosten a aquest espai situat entre els carrers Rosselló, Històric Regne de València i la Ratlla. Així ho han indicat l'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de l'àrea, Joan Antoni Trenco, després de la visita a la zona.
L'espai, de grans dimensions, es troba en un extrem del polígon industrial Ramonet, compta amb bons accessos i serveis públics que el consistori millorarà per a dignificar la zona. És el cas de l'enllumenat antic o els danys en algunes voreres. No obstant això, la clau de la transformació consistirà en l'obertura d'un parc 'agility' per a gossos “en una zona on no molestaran el veïnat i en la qual tindran espai suficient per a córrer”, en paraules del regidor de Serveis Públics.
L'alcaldessa ha assenyalat que els operaris esbrossaran els matolls abandonats durant anys en aquest espai del polígon industrial i barraran un perímetre amb espais diferenciats per a gossos grans i xicotets. El recinte es completarà amb fonts i bancs amb taules, de manera que els propietaris o qualsevol veí puga traslladar-se fins a la zona per a utilitzar el recinte com a berenador.
El primer objectiu passa per donar una resposta a les constants peticions veïnals d'obertura de nous espais per a mascotes i compatibilitzar aquests usos amb la prevenció de molèsties a la resta de la ciutadania. A més de complir aquesta pretensió, l'equip de govern considera que la recuperació de la zona millorarà l'estètica del polígon industrial, un dels reclams dels empresaris per a oferir una bona imatge els clients que els visiten diàriament.
D'altra banda, l'empresa de jardineria endreçarà l'arbratge existent per a garantir espais d'ombra als usuaris del parc caní i instal•larà fonts i papereres per a millorar els serveis públics d'un entorn que en l'actualitat està completament degradat per l'abandó durant anys. El tancament d'empreses durant els anys de la crisi econòmica, unit a l'absència d'intervencions en el sòl de titularitat municipal, ha acumulat matolls i herbes “en una zona que té un gran potencial i que ens permetrà donar resposta als propietaris de gossos que ens reclamen nous recintes als quals acudir amb les seues mascotes sense molestar”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana