Almassora: Almassora cataloga 145 espècies d'aus en el paratge de la desembocadura del Millars


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181145_108936/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 21-01-2019
Almassora cataloga 145 espècies d'aus en el paratge de la desembocadura del Millars

Gómez presentarà aquest dijous a Fitur ?Almassora Birding?, l'oferta de turisme ornitològic desenvolupada pel consistori

La regidora de Turisme, Amaya Gómez, presentarà aquest dijous a Fitur ?Almassora Birding?, la línia de producte desenvolupada per l'Ajuntament per a atreure visitant fins Les Goles. Precisament la desembocadura del riu Millars constitueix un espai únic per a l'albirament d'ocells, el qual diferencia l'oferta d'Almassora respecte a la dels municipis pròxims i el projecta com una destinació a tenir en compte per l'apassionats de l'ornitologia.
En total, Turisme ha catalogat 145 espècies d'aus en el paratge, 70 de les quals són d'alt interès per als experts en observació. La pardala balear, el porró marró o l'àguila pescadora són alguns dels exemplars protegits o en perill d'extinció que periòdicament passen per Les Goles d'Almassora.
?L'aposta de l'àrea de Turisme per l'oferta vinculada a la naturalesa ens permet competir amb altres destinacions similars a un bon nivell, ja que comptem amb una platja poc massificada i amb un altre paratge a Santa Quitèria per a complementar les visites?, ha assegurat l'edil de Turisme. En aquest sentit, el producte desenvolupat pel consistori plantejarà altres activitats culturals i familiars per a enriquir l'experiència i allargar les estades.
Per a Gómez, l'objectiu principal és que ?aquest entorn natural i els esforços que fem per a la seua conservació i posada en valor reverteixen sobre el municipi i els negocis hostalers es vegen beneficiats?. Per aquest motiu, Turisme acompanyarà l?oferta d'una relació de bars i restaurants locals, els principals comerços i els serveis d'interès per als visitants, aspectes que donarà a conèixer durant la fira turística a les empreses especialitzades en aquest sector.
Tal com recull l'anàlisi de l'Ajuntament d'Almassora, la singularitat de l'entorn natural en el qual es troben Les Goles i la seua ubicació al costat del mar les converteixen en un espai d'alt interès per als observadors d'ocells. L'estudi elaborat pel consistori també destaca la presència de vegetació típica d'aquest tipus d'aiguamolls, que incrementa l'atractiu d'aquesta zona.
Així donc, la comunitat vegetal de Les Goles està formada per plantes hidròfiles i dependents del substrat sorrenc que cobreix la major part de l'àrea. Estan lligades a la presència permanent d'aigua a causa de la filtració marina en l'últim quilòmetre. Els visitants també trobaran zones de joncs i plantes de transició com la canya, una vegetació que enriqueix les visites a aquest espai protegit.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana