Almassora: Almassora ofereix el seu Centre de Formaci al Consell per a impulsar la FP que demanda la indstria provincial


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182045_109729/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-02-2019
Almassora ofereix el seu Centre de Formaci al Consell per a impulsar la FP que demanda la indstria provincial

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, ha oferit a la Conselleria d'Educaci les instal?lacions del nou Centre de Formaci de l'avinguda Jos Ortiz perqu impulse lnies de Formaci Professional (FP) per a atendre la petici dels empresaris de la provncia. Gal assumeix aix les demandes de la indstria qumica i cermica de Castell, ?que ofereixen garanties d'incorporaci laboral immediata als joves que compleixen un perfil molt concret?.
Aix ho ha anunciat la primera edil en roda de premsa desprs de programar en la vesprada d'ahir una reuni entre el secretari autonmic d'Educaci, Miguel Soler; els directors del Centre Cervantes, els IES lvaro Falomir i Vila-roja i representants de l'Institut de Tecnologia Cermica (ITC) i la Fundaci Universitat Empresa de l'UJI (FUE), a ms de directius de Pamesa i UBE, que van celebrar una taula de treball per a valorar les necessitats de la provncia en matria laboral.
?Des de l'Ajuntament vaig voler brindar a la Conselleria d'Educaci les instal?lacions del nostre Centre de Formaci que en aquest moment, a petici del venat d'Almassora mitjanant els pressupostos participatius, escomet ja les obres de la segona nau per a llanar una oferta formativa dins de la nostra localitat que genere ocupaci directa estable i de qualitat?, segons l'alcaldessa.
Cimera comarcal
En la mateixa lnia, Gal es va comprometre a reunir-se amb la resta d'alcaldes de la Plana Alta ?per a marcar les necessitats de la nostra comarca respecte a la formaci professional i aix sol?licitar al curs que ve els cicles que s'adapten a la necessitat de les empreses i que estiguen d'acord amb el que demanda el mercat laboral?. No obstant aix, la qumica, la cermica i els idiomes sn les principals reivindicacions dels empresaris que van participar ahir en la reuni celebrada a l'Ajuntament d'Almassora.
Tal com va indicar, un dels obstacles ?fonamentals? a solucionar ser el de les comunicacions per a oferir a l'alumnat la possibilitat de desplaar-se amb facilitat als municipis de voltant ?i que no desistisquen de cursar determinades especialitats amb una eixida laboral molt important per la dificultat de traslladar-se durant el curs?, segons les mateixes fonts.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana