Almassora: PSPV i Compromís anulen el homenatge als herois del 9 de març de 1810


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183283_110793/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 18-03-2019
PSPV i Compromís anulen el homenatge als herois del 9 de març de 1810

Desapareix de l?agenda la recreació històrica que se celebrava en record a veïns anònims que van donar la seua vida per defendre el pobleenfront als francesos

PSPV i Compromís han anul?lat l'homenatge als herois del 9 de març de 1810 amb el qual Almassora honrava als veïns anònims que van defensar amb la seua vida el poble enfront de les tropes napoleòniques. ?Aquest homenatge, en el qual organitzàvem una representació històrica de la batalla que en 1810 es va viure, servia per a recordar als nostres veïns que fa més de dos segles van donar la vida pel nostre poble, per defensar el nostre patrimoni?.
Per a María Tormo, ?és necessari caminar cap al futur sense oblidar el passat, i amb aquest acte posàvem en valor la nostra història, fets ocorreguts fa dos segles que recorden com veïns anònims es van enfrontar a les tropes napoleòniques amb la seua vida?.
La candidata del PP a l'alcaldia d'Almassora considera que el simbolisme d'aquest acte castrense, que organitzava l'Associació Gregal, era un esdeveniment que posava en valor la nostra història. ?Som hereus d'aquells veïns que es van enfrontar amb aperos de labranza a les tropes franceses, caminant cap a una mort segura?.
María Tormo ha reconegut que han sigut ?molts els veïns que ens han preguntat el motiu del cessament d'aquest esdeveniment. Anem a preguntar a PSPV i Compromís els motius, perquè no entenem els motius pels quals s'ha anul?lat aquest acte, que recordava als nostres veïns, que al costat dels de Castelló i Vila-real van perdre la seua vida en 1810?.
Per a la candidata del PP a l'alcaldia, ?Almassora és una oportunitat única, és un poble producte de veïns lliurats, valents i lluitadors, que ha caminat ferm cap a la senda de la recuperació i que ha de seguir fent-ho. Sense oblidar el passat, de la mà de l'experiència per a sumar, unir i escoltar a els qui servim, els nostres veïns?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana