Almassora: Set empreses donen suport al programa de capacitació laboral d'Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184173_111561/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-04-2019
Set empreses donen suport al programa de capacitació laboral d'Almassora


L'alumnat completarà 150 hores en aquestes entitats, vinculades als sectors industrial i serveis

El programa de capacitació laboral remunerada que les regidories de Serveis Socials i Joventut realitzen a Almassora en col?laboració amb la Fundació Tots Units ha reunit el suport de set empreses de la zona per a la realització de pràctiques laborals. D'aquesta manera, els homes i dones beneficiaris adquiriran experiència i ?entraran en contacte amb les dinàmiques del món laboral en sectors com la indústria i els serveis en els quals encaixen els seus perfils professionals?, com ha destacat la regidora Diana Belliure.
L'edil ha volgut agrair la predisposició de totes les firmes a acollir a l'alumnat del programa, el qual completarà 150 hores en les seues instal?lacions fins a principis del mes de juny. ?Per a les persones que hi participen, aquesta és una oportunitat molt esperada i l'acompanyament de professionals experimentats serà fonamental per a la seua inserció laboral posterior?, ha manifestat Belliure.
En concret, els beneficiaris realitzaran durant els pròxims mesos treballs en el magatzem de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, de soldadura en Tallers Enrique García, de manteniment i de neteja en la residència municipal de la tercera edat i en la firma Vareser i de jardineria al costat dels professionals de Centre Verd. Així mateix, alguns d'ells col?laboraran fent tasques de selecció i reparacions en Reciplana i en les pròpies instal?lacions de la Fundació Tots Units.
Pel fet que el programa de capacitació aplica una metodologia mixta, aquesta fase de pràctiques conviu amb les classes teòriques a les quals l'alumnat assisteix durant dos dies cada setmana al Centre de Formació i que tenen com a objectiu millorar la seua ocupabilitat i facilitar-los eines per a la cerca de treball. En aquest temp obtindran certificats com el de manipulació d'aliments i maneig de carretons i aprendran competències informàtiques bàsiques, a més de conéixer els recursos d'ocupació disponibles a Almassora i les localitats pròximes.
Cal recordar que aquesta iniciativa de Serveis Socials i Joventut està destinada a persones en risc d'exclusió social que reben una beca diària de 10 euros fins a completar la formació. Durant aquest primer semestre els beneficiaris són veïns i veïnes menors de 30 anys, encara que el consistori ja ha anunciat que llançarà una segona convocatòria per a la ciutadania major de 45 anys que es trobe en situació de desocupació.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana