Almassora: Almassora rep ms de 200 obres per al I Festival Internacional de Curtmetratges


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186089_113177/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-06-2019
Almassora rep ms de 200 obres per al I Festival Internacional de Curtmetratges

L'organitzaci de l'I Festival Internacional de Curtmetratges ?nima? ha superat els 200 treballs rebuts en menys de mes i mig. El certamen tancar el termini de presentaci d'obres el prxim 31 de juliol, per la qual cosa aquesta primera edici podria superar els 400 curts candidats a guanyar el concurs oficial, que tindr lloc el prxim 26 d'octubre.
Segons les dades que maneja l'organitzaci, la categoria de ficci s la que ms inters ha despertat entre els cineastes, amb 145 propostes. Li segueixen animaci (28), documental (26) i secci provincial de Castell (6). En total, 205 treballs que pretenen formar part del concurs.
Les persones interessades poden presentar les seues obres al certamen a travs de la plataforma digital Movibeta. El jurat entregar un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el pblic premiar amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votaci no professional. A ms, hi haur un guanyador que rebr un bo de participaci en els festivals patrocinats per Movibeta.
Aix ho van anunciar la regidora de Cultura, Isladis Falc, i el director Sergi Gonzlez durant la presentaci d'aquest nou certamen. Gonzlez va animar als artistes a enviar les seues produccions a travs d'internet perqu el comit les valore i decidisca si tenen suficient qualitat per a participar en la mostra. En els primers 10 dies, l'organitzaci va rebre 60 propostes que hui dia ja sn ms de 200.
Les persones interessades poden presentar curtmetratges de 15 minuts de durada com a mxim i relacionats amb qualsevol temtica. Tal com van recordar els impulsors del certamen durant la seua presentaci, en aquesta primera edici els centres educatius tindran un protagonisme especial durant la setmana de projeccions d'octubre, de manera que projectaran curtmetratges adaptats a l'edat de l'alumnat, que tamb concedir un premi especial simblic abans de la gala del 26 d'octubre.
?Sabem que a Castell hi havia molt de talent que no tenia l'oportunitat de mostrar al mn les seues capacitats, per aix incloem una secci prpia per a aquesta terra, que se suma la resta de categories en les quals els cineastes podran traslladar-nos les seues obres?, segons Isladis Falc, que ha valorat com ?un autntic xit? la recopilaci de ms de 200 cintes que aspiren a participar en el concurs. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana