Almassora: Facsa suma 193.000 euros en un any en millores en la xarxa d’Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188369_115079/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-09-2019
Facsa suma 193.000 euros en un any en millores en la xarxa d’Almassora


Elimina el fibrociment a l’entorn del col•legi Ambaixador abans d’iniciar al curs

L'empresa Facsa, adjudicatària del servei d'aigua potable i clavegueram d'Almassora, sumarà enguany 193.600 euros en millores en la xarxa. Al marge d'incrementar l'eficàcia del servei, l'entitat actua per a eliminar progressivament el fibrociment de les canonades antigues per materials més duradors i sostenibles. L'última actuació ha finalitzat aquesta setmana a l'entorn del col•legi Ambaixador Beltrán.
La responsable d'explotació de Facsa a Almassora, Patricia Agrasar, i el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, han visitat els treballs al carrer Sant Crist i l'avinguda José Ortiz. L'entitat va detectar en aqueix punt un tram de conducció en el qual es produïa sobrecàrrega en els moments de màxima demanda, que provocava trencaments en les conduccions, “molt degradades per l'antiguitat”, segons ha valorat Facsa.
A causa de la proximitat al centre educatiu, el consistori i l'entitat adjudicatària van acordar l'execució de les obres durant les vacances escolars. Mancant la reposició de part de la rajola hidràulica, els treballs han acabat perquè el dilluns les classes comencen sense molèsties a l'entorn d'Ambaixador Beltrán.
Els operaris han incrementat el diàmetre per a augmentar la capacitat de pas del cabal demandat. Al temps, han aprofitat per a substituir l'antiga canonada de fibrociment, de manera que la xarxa ha prescindit d'un altre tram d'aquest material que ja no usa en les seues actuacions. “L'objectiu últim és millorar la qualitat de les canonades en aquesta zona i la seua capacitat de transport, evitant les fractures i les molèsties als usuaris cada vegada que es produeix un tall d'aigua”, tal com ha informat el regidor de l'àrea.
El tram afectat és de 120 metres de longitud i suposa la continuació de les obres realitzades l'estiu passat a l'entorn dels carrers Caritat i Sant Crist i l'avinguda José Ortiz. L'actuació, valorada en prop de 20.000 euros, està recollida en el pla d'obres de Facsa per a 2019 a Almassora, que sumarà a final d'any 193.600 euros.
Els treballs per a les millores en la xarxa alta i baixa se succeeixen després de la substitució, aquest estiu, del col•lector d'aigües residuals del carrer Boqueras. Una inspecció amb càmera de televisió a l'interior del recinte va detectar la deterioració de la instal•lació a conseqüència de la seua antiguitat, per la qual cosa la signatura va encarregar la substitució per a garantir el servei a l'entorn del grup Corell i els voltants d'aquest vial.
En aqueixa ocasió els treballs van afectar 44 metres de conducció de formigó de 400 mil•límetres d'una xarxa molt envellida pel pas del temps. De no executar-se la substitució, l'entorn del carrer Boqueres, entre Nou d'octubre i el carrer Viver, podria patir problemes en la gestió d'aigües residuals.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana