Almassora: Jornada de devoció a la Mare de Déu del Roser a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189343_115903/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189343_115903/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 06-10-2019
Jornada de devoció a la Mare de Déu del Roser a Almassora


La localitat inaugura la plaça de la Molineta després de les obres de Som Ceràmica

El volteig general de campanes ha anunciat a primera hora de hui la festivitat en honor a la Mare de Déu del Roser. Per aquest motiu, la missa i processó de la patrona centraran l'activitat d'una jornada que veu alterada la seua rutina habitual per a cedir a la devoció i traslladar el gruix de la programació al barri antic, que es vist de gala per als actes de la vesprada. Com a novetat, la corporació municipal visitarà abans la nova plaça de la Molineta després de les obres de recuperació a càrrec del projecte Som Ceràmica de la Diputació Provincial de Castelló.
Fins a aquest enclavament situat a l'entrada aquest de la Vila es desplaçaran la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les seues dames d'honor, a més de la corporació municipal minuts abans que arranque la missa en honor a la patrona en la parròquia de la Nativitat. Després de l'ofici religiós a càrrec del rector Juan Ángel Tapiador, la processó recorrerà els carrers Verge de la Llum, Sant Vicent, Colom i Sant Joaquim per a tornar de nou al temple en un itinerari de balcons engalanats.
La imatge de la patrona serà protagonista de la desfilada religiosa després de la seua restauració en les últimes setmanes. Lluirà nova estructura, les figures dels àngels al peu i pintura renovada, com van comprovar les persones assistents a la inauguració divendres passat. Com de costum, la traca pels carrers de la Vila posarà fi a una jornada que conclourà, en l'esportiu, amb el partit de l'Almazora i el CD Soneja després d'un matí protagonitzat pel Concurs Provincial de Pesca.
Fins a la platja d'Almassora s'han desplaçat al migdia l'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d'Esports, Sergio Gómez, al costat d'una representació de la corporació municipal i la reina i les dames per a entregar els premis del concurs de pesca, que ha començat a l'alba. El Club de Pesca Esportiva ha organitzat una vegada més aquest tradicional certamen en el litoral de la localitat.
El matí també ha acollit l'esdeveniment motero de Harley Davidson, que ha permés als participants recórrer els carrers de la localitat en els seus vehicles i compartir un esmorzar de germanor. A continuació han exposat les motos al costat del casal del vi per a mostrar al veïnat cadascun dels vehicles.
Ja al migdia, autoritats, reina i dames s'han desplaçat fins a la Residència Municipal de la Tercera Edat per a inaugurar l'exposició de dibuixos i pintura sobre paper i llenç de l'alumnat de l'Estudi d'Art ‘Maletes’. Les persones internes han recorregut la mostra al costat dels joves pintors coincidint amb el XVIII aniversari de la inauguració del centre de l'avinguda Generalitat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana