Almassora: Almassora crea la figura de l’inspector mediambiental per a controlar abocaments i reduir el cost


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/190040_116495/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 28-10-2019
Almassora crea la figura de l’inspector mediambiental per a controlar abocaments i reduir el cost

Revisarà contenidors i traslladarà conductes sancionables a Policia Local

L'Ajuntament d'Almassora ha creat la figura del col•laborador en la inspecció en matèria mediambiental per a revisar contenidors i evitar abocaments en la via pública. L'inspector recorrerà el municipi per a traslladar a l'empresa que gestiona la recollida de residus d'incidents en contenidors o a la Policia Local en cas que siguen conductes sancionables.
El departament que dirigeix Javier Martí recorda que les accions incíviques relacionades amb infraccions contra el medi ambient suposen un cost anual de 35.000 euros extra a l'Ajuntament d'Almassora, que se sumen a la despesa habitual dels contractes de recollida de residus porta a porta i la retirada de voluminosos, que supera el milió d'euros cada any.
De fet, aquesta última iniciativa empresa des de Medi Ambient té lloc per a pal•liar les manques del contracte signat a l'agost de 2009 per un període de 15 anys, que fixa la periodicitat de la recollida i que ha quedat superat per la sensibilització en matèria de reciclatge. El volum de residus depositat en els contenidors de fem selectiu és superior a l'estimació realitzada en el seu moment, per la qual cosa el consistori busca noves accions per a evitar l'abandonament en la via pública i millorar la neteja de la ciutat.
La figura de l'inspector permetrà controlar dia a dia el bon estat dels contenidors, sobretot el dels soterrats per les filtracions que es produeixen, a més de detectar possibles punts d'abandó de voluminosos i que els mitjans municipals puguen reforçar el contracte extern, tal com va avançar l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, durant l'últim ple ordinari.
La mesura forma part de la resta d'accions impulsades des del consistori per a previndre l'abandó de residus en la via pública. Cal recordar que la Policia Local disposa d'adhesius que pega en detectar voluminosos abandonats en els quals indica el cost que té la seua recollida per a les arques públiques, a més d'avisar de les sancions econòmiques que comporta i el telèfon per a la recollida gratuïta.
Galí també va recordar altres accions empreses des del consistori com els missatges en el programa de festes del Roser, la carta enviada a les agrupacions festives per a conscienciar de la necessitat de no tirar restes al carrer o el concurs Ecopeña, que va premiar al col•lectiu més sensibilitzat amb el reciclatge durant les passades festes del Roser.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana