Almassora: Llistes d'espera de fins a 10 dies a Almassora per a aconseguir una cita en atenci primria


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192483_118615/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-01-2020
Llistes d'espera de fins a 10 dies a Almassora per a aconseguir una cita en atenci primria

El PP es faress de les queixes dels vens que des del passat any denuncien retards en medicina familiar als quals cal afegir el cessament d'especialitats miques

Els vens d'Almassora que desitgen sollicitar una cita mdica en atenci primria hauran d'esperar de l'ordre de 10 dies per a poder ser atesos pel facultatiu. La queixa no s nova, es repeteix des de l'any passat, i demostra el collapse que es pateix en Sanitat per la falta d'inversi necessria per a atendre les demandes dels usuaris.
Aix ho han denunciat des del Partit Popular d'Almassora desprs de fer-se ress de les mltiples queixes rebudes per vens del municipi que pateixen des de fa anys una retallada de les especialitats mdiques a la qual ara s'ha sumat, des de fa mesos, retards considerables en atenci primria.
Les retallades que ha exercit el PSPV en matria sanitria i que han convertit a la provncia de Castell en lder regional en llistes d'espera es reflecteixen directament en la nostra localitat, ha lamentat Silvana Rovira, regidora del PP a Almassora.
Per a poder ser ats per un facultatiu de medicina familiar has d'esperar deu dies. I s molt probable que passats aqueixos deu dies ja no necessites ser assistit, perqu la teua malaltia, malestar o malaltia ja no requereix d'aqueixa urgncia. A l'atenci primria se suma, en el cas d'Almassora, l'atenci en especialitats mdiques. Disposem de dos centres de salut, un d'ells inaugurat en 2011 amb l'objectiu de garantir especialitats mdiques als nostres vens que evitaren el trasllat a hospitals de Castell.
No obstant aix, tal com ha assenyalat Rovira, la realitat s ben diferent. A Almassora hem anat perdent especialistes perqu el PSPV s'ha dedicat a desmantellar la sanitat pblica des del Consell amb la connivncia d'una alcaldessa que s'ha emprat a maquillar aquestes retallades. Des del PP, exigim inversi i servei en un pilar bsic del nostre estat de benestar com s la sanitat. No s'entn que Ximo Puig es dedique a contractar assessors, fins a 116 quan van prometre 24, mentre en la nostra localitat, en lloc de guanyar especialistes, perdem serveis i creixen les esperes per a acudir a una consulta d'atenci primria.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana