Almassora: Almassora programa huit xarrades familiars per a previndre drogues, ludopatia i tecnologia en adolescents


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193643_119627/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 21-02-2020
Almassora programa huit xarrades familiars per a previndre drogues, ludopatia i tecnologia en adolescents

Les reunions, en doble sessió, tindre lloc al març, abril i maig

L'Ajuntament d'Almassora, en col•laboració amb el Centre Cervantes i els instituts Álvaro Falomir i Vila-roja, ha tancat el calendari de xarrades que impartirà des de Serveis Socials a famílies d'adolescents en el consistori. Les reunions es dividiran en tres blocs: prevenció del consum de substàncies addictives, ludopatia i ús de noves tecnologies.
D'aquesta forma, el cicle arrancarà els dies 5 i 7 de març a l'Aula de Formació de l'Ajuntament amb la sessió centrada en la prevenció de les drogues que impartiran dos psicòlegs en horari de 19 a 21 hores el dijous i d'11 a 13 hores, el dissabte. Al mes següent tindran lloc les xarrades sobre ludopatia (2 i 4 d'abril) i, finalment, les accions en matèria d'ús de noves tecnologies (7 i 9 de maig).
Així ho van acordar els equips directius dels centres al costat de les regidories d'Educació, Serveis Socials i Seguretat per a coordinar les accions en les quals Policia Local i Guàrdia Civil centrarà la seua labor de vigilància en la via pública. La trobada també va servir per a marcar la distribució de les xarrades, que centraran una primera part en la formació a les famílies i, en últim terme, pares i mares podran exposar casos personals o manifestar els seus dubtes.
D'altra banda, professorat i l'alumnat mantindràn la formació que estan rebent en els instituts i Centre Cervantes per a conéixer els riscos i les conseqüències de les tres addiccions que més afecten el col•lectiu més jove. El consistori incideix en la informació com a eina per a conscienciar als joves, evitar les faules i mostrar-los com pot afectar-los en el present i el futur veure's involucrats en alguna d'aquestes.
“No estem en cap situació alarmant, no existeix cap dada que indique que aquest tipus de circumstàncies es produeixen més ací que en altres municipis, però tenim una responsabilitat com a Administració per a fer tot el que siga a les nostres mans per a previndre en un col•lectiu tan vulnerable com el dels adolescents”, segons la regidora d'Educació, Raquel Barberà.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana