Almenara: Almenara bonificarà l'ibi rústic als agricultors afectats per la granissada


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/9/132173_72070/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2015/9/132173_72070/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | Economía | 13-09-2015
Almenara bonificarà l'ibi rústic als agricultors afectats per la granissada

L'Ajuntament d'Almenara establirà bonificacions en l'IBI Rústic per als agricultors que s’ hagen vist afectats tant en terrenys com en collites per granissades al llarg d'enguany. Especialment la mesura segons ha informat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, va destinada als propietaris que “van perdre gran part de les seues collites i arbres en la pedregada del passat mes de juny, en la qual es van veure afectades més de 6.000 fanecades i 350 llauradors”. La mesura també afectarà a possibles pedregades o efectes similars que pogueren produir-se d'ací a final d'any. Pérez va assenyalar que “d'aquesta manera l'Ajuntament d'Almenara es posa al costat dels agricultors”.

La mesura prendrà cos en el ple del pròxim dimarts dia 15 on l'equip de govern socialista presentarà a votació una proposta per la qual s'acordarà una bonificació del 50%, o siga de la meitat, de l'IBI Rústic per a aquells agricultors que tinguen una afecció del 50% en les seues parcel·les, mentre que la bonificació de l'IBI Rústic serà del 25% per a aquells agricultors que tinguen menys del 50% d'afecció en els seus terrenys. Els afectats hauran d'acudir durant el primer trimestre de 2016 a l'ajuntament a sol·licitar aquesta reducció de l'IBI Rústic amb les pertinents valoracions.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, va destacar que “seguim treballant al costat de l'agricultura i després d'aquesta aprovació convocarem al Consell Agrari amb l'objectiu d'oferir a tots els agricultors la informació i com es poden sol·licitar aquestes ajudes després de la pedregada del passat mes de juny que va afectar a bona part del nostre terme municipal juntament amb altres localitats limítrofes”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana