Almenara: Almenara sol·licita 102.000 euros de fons FEDER per a recuperar l'agüelet i crear el pla de mobilitat urbana sostenible


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/167110_97233/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/12/167110_97233/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 27-12-2017
Almenara sol·licita 102.000 euros de fons FEDER per a recuperar l'agüelet i crear el pla de mobilitat urbana sostenible

La Junta Local de Govern d'Almenara ha aprovat la sol·licitud de 102.000 euros de Fons FEDER que van destinats a subvencionar el 50% de dos projectes necessaris per al municipi. D'una banda, es demanaran més de 85.500 euros per a la rehabilitació de la torre coneguda com a “l’Agüelet” així com per a la construcció d'un accés fins a la zona, mentre que els altres 16.500 euros seran per a la creació del pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la localitat, del que manca i presenta necessitat segons ha explicat l'alcaldessa.
Respecte al primer dels projectes, Estíbaliz Pérez ha destacat la “necessitat de preservar el nostre patrimoni, com és la nostra emblemàtica Torre de l’*Agüelet que precisa una actuació, per la qual cosa anem a través dels fons FEDER cercar el finançament per a escometre les obres així com la creació d'un accés més fàcil i directe fins a les torres i el castell”.
Així, el projecte d'intervenció en l’Agüelet i la creació de l'accés, està valorat en uns 171.000 euros més IVA, per la qual cosa es demanda una subvenció de 85.500 euros aproximadament, ja que es finança fins al 50% amb els fons FEDER. En concret es planteja realitzar un aïllament general de la torre, per a prosseguir amb els murs i la coberta que caldria netejar-los, consolidar-los, protegir-los, substituir els materials impropis o reposar el que mancada i finalment reintegrar la torre respectant els criteris originals. També s'actuarà endreçant l'espai exterior i amb la construcció d'un camí accessible que arribe fins a la torre i el castell.
D'altra banda, els altres 16.500 euros se sol·liciten per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la localitat, un pla que “és necessari per a definir la mobilitat urbana de la nostra localitat cara al futur, així com els espais que tenim o les zones accessibles” per al qual “sol·licitem el finançament del 50% del seu cost, que supera els 32.000 euros”.
L'alcaldessa espera que s'atenguen les sol·licituds de Fons Europeus que s'han presentat en aquesta ocasió per a poder realitzar “dues actuacions necessàries i importants en el municipi, una en l'àmbit de la preservació i recuperació del patrimoni local i la segona quant a la mobilitat sostenible”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana