Almenara: Els pressupostos de 2019 contemplaran íntegrament les obres per a protegir el litoral d'Almenara


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176573_105133/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176573_105133/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 10-09-2018
Els pressupostos de 2019 contemplaran íntegrament les obres per a protegir el litoral d'Almenara

La contractació de les obres per a la protecció del litoral d'Almenara, amb la construcció de les esculleres cada dia està més a prop ja que està ultimant-se l'informe ambiental necessari per a poder passar les mateixes a contractació pròximament. Assenyalar que des de Costes es compta amb la previsió de pressupostar les mateixes de manera íntegra per prop de 8 milions d'euros, per als comptes de 2019.

Aquestes són les principals conclusions de la reunió mantinguda aquest matí a Madrid entre l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, i el sotsdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz. En la cita també ha estat present la subdelegada del Govern, Soledad Ten, així com també l'alcaldessa de Borriana i els alcaldes de Xilxes, Nules i Moncofa, representant a tota la zona afectada del litoral sud de Castelló.

Segons se li ha transmès a l'alcaldessa, l'Informe d'Impacte Ambiental del projecte de protecció del litoral d'Almenara, que s'està realitzant des de la Direcció general de Biodiversitat i Qualitat Ambiental, està ja ultimant-se amb perspectives positives, amb el que una vegada estiga acabat, s'iniciarà el tràmit per a la contractació i execució de les obres. Així el sotsdirector general s'ha compromès amb l'alcaldessa que en els pressupostos del pròxim any 2019 es contemplarà tot el muntant econòmic de l'obra que podria rondar els 8 milions d'euros. Recordar que el primer punt d'actuació en la protecció del litoral sud de Castelló serà Almenara, el projecte del qual ja està redactat i en fase de declaració ambiental.

L'alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció després de la trobada però "una vegada més, com hem fet sempre, demanem celeritat en tots els tràmits perquè no podem perdre ni un minut més en la protecció del nostre litoral". Al mateix temps també "anem a estar pendents de tot el que es vaja tramitant i farem un seguiment de com estan els tràmits" tornant a Madrid quan siga pertinent. A més ha destacat també com a punt positiu l'acompanyament en la reunió de la subdelegada del Govern a Castelló.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana