Almenara: El dissabte 13 d'Octubre Almenara tornarà al segle XVII


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177726_106106/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-10-2018
El dissabte 13 d'Octubre Almenara tornarà al segle XVII

Dissabte que ve 13 d'octubre el col·lectiu Salvem l’Agüelet i el grup Som Teatre organitzaran una vesprada i nit cultural multidisciplinària que reunirà música, dansa, teatre, correfocs infantil, sopar i concert recuperant la història i la tradició de la localitat així com conscienciant i recaptant fons per a la restauració de la Torre de Bivalcadim, més coneguda com a l’Agüelet.
Almenara Temps Enrere (Un dia al Segle XVII) tindrà un avanç a les 12 del migdia en el Mercat amb un pregó anunciador de les activitats a càrrec de Som Teatre i la colla Garramatxa. Posteriorment, la jornada en si, arrancarà a les sis de la vesprada en el carrer Major, enfront del Casal Jove de la localitat, amb una cercavila amb la Llavor Dolçaina i Tabal, i danses tradicionals amb la Corona que interpretarà en la Plaça de la Font la Jota de Vinaròs. Ací, Som Teatre i Salvem l’Agüelet representaran el primer acte de l'obra Almenara Temps Enrere que s'ha escrit per a l'ocasió.
Una vegada finalitzat, continuarà la vesprada amb una visita guiada pel centre històric a càrrec d’Estel Bosó Domènech que arribarà a la Plaça de l'Església. Allí de nou les danses tindran protagonisme amb el Ball del Quadre i es representarà el segon acte de l'obra teatral, aproximadament a les 18:40 hores. La visita guiada continuarà fins a arribar de nou a la Plaça de la Font on conclourà aquesta primera activitat amb el ball i la música de la Jota d’Almenara i el tercer i últim acte de l'obra teatral sobre les 19:20 hores. A les vuit de la vesprada, en el carrer del Forn i plaça de l'Església, hi haurà un taller de correfocs infantil a càrrec de la Diabòlica de Morvedre.
Les activitats conclouran a les 21:30 hores amb un sopar de càtering en el poliesportiu a la qual seguirà en el mateix local un concert de Via Lliure. Les entrades es podran adquirir en el Molí d’Arròs o bé en l'acte de la vesprada.
L'esdeveniment a més compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara i de diverses signatures comercials com són Tallers J.Torres, Casa Perentori, Foc i Fil, Pirotècnia Hermanos Caballer, Neumáticos Ventorrillo, Bebelín, Sant Roc, Tant de Gust, floristeria Pili, Pa de Forment, Colors, Naranjas Torres i les Mestresses de casa Afrodicio.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana