Almenara: Almenara crear un centre d'interpretaci sobre la lnia XYZ


 
La Plana al Dia | Almenara | General | 22-01-2019
 

L'Ajuntament d'Almenara est elaborant un projecte per a la creaci futura d'un Centre d'Interpretaci de la lnia XYZ, conjunt de fortificacions de la Guerra Civil, que parteix en la gola entre Almenara i la Llosa (Platja Casablanca) i arriba fins a Santa Cruz de Moya (Conca) i que s de summa importncia histrica. L'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez, ha assenyalat que amb aquesta actuaci es busca ?d'una banda potenciar el turisme i les visites en la localitat i per una altra recuperar la nostra memria histrica?. El Centre d'Interpretaci de la lnia XYZ, primer a la comarca, se situar en les installacions de l'Aula de la Natura (Casa dels Anglesos) en el Paratge dels Estanys.
Aix doncs, Almenara comptar amb aquest centre informatiu on es recordar que va significar aquesta lnia de fortificacions aix com el que va ser la Guerra Civil. A ms tamb est previst que en diverses fases, aquesta actuaci, vinga acompanyada de la creaci de rutes i recuperaci i restauraci del patrimoni existent en aquesta lnia de fortificacions al seu pas per la localitat.
L'alcaldessa, Estbaliz Prez, destaca la posada en valor de la lnia XYZ en el vessant turstic, perqu ?est en auge la gent que recorre les rutes o que busca conixer el patrimoni o fortificacions passades, com el cas de la Guerra Civil? amb el que ?el Centre d'Interpretaci seria un atractiu juntament amb les rutes per a acollir visites de tota mena? aix com les de les persones particulars durant tot l'any, amb el que ?busquem tamb desestacionalitzar el turisme?.
D'altra banda, tamb amb aquesta actuaci ?busquem recuperar la memria histrica amb una aposta forta, s a dir, com va ser la Guerra Civil, elements, caracterstiques, infraestructures, en la lnia que porta aquest equip de govern com ha quedat demostrat en el tema dels camps de concentraci nazis, recordant la figura de Jos Saez Melchor que va estar en el de Mauthausen?, tal com ha assenyalat l'alcaldessa.
Per a la realitzaci d'aquest Centre d'Interpretaci, l'Ajuntament d'Almenara destinar 30.000 euros dels pressupostos municipals, als quals se sumaran les aportacions que se sollicitaran a Turisme Comunitat Valenciana.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana