Almenara: Compromís anuncia que reforçarà i amplíarà amb Odontologia, Podologia i la nutrició les prestacions sanitàries de la xarxa pública


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184413_111763/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184413_111763/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 22-04-2019
Compromís anuncia que reforçarà i amplíarà amb Odontologia, Podologia i la nutrició les prestacions sanitàries de la xarxa públicaÀlvaro detalla que ?acabar amb el copagament i universalitzar la sanitat han estat grans avanços, peró volem fer més, com activar un pla de xoc més ambiciós contra les llistes d'espera?

L'aposta la salut i el benestar, per la millora de la qualitat de vida, tornarà a ser, en els pròxims quatre anys, un eix fonamental en el desenvolupament de les polítiques públiques de Compromís. Així ho ha assegurat la número dos de Compromís a les Corts, Mònica Âlvaro, en un acte a Almenara en el qual ha afirmat que ?en aquesta legislatura s'ha avançat molt, perquè eliminar el copagament de medicaments i aconseguir la universalitat de la sanitat són passos sense precedents, però encara cal fer més, molt més. Per això en el pròxim mandat impulsarem un pla de xoc contra les llistes d'espera mitjançant la contractació de més personal sanitari i la millora dels serveis?. A més, ha assegurat, ?es buscarà ampliar les prestacions sanitàries en àmbits com per exemple l'odontologia, la nutrició, la podologia, el protètic, la fisioteràpia, l'estomatologia i altres àrees que encara avui dia resulten insuficients o són pràcticament inexistents en la xarxa pública d'atenció sanitària?. En aquest sentit, Compromís també pretén crear centres integrals d'atenció pediàtrica en els quals s'abordaran els trastorns infantils i juvenils, especialment l'atenció a l'autisme.
Així mateix, i tal com ha explicat la candidata a les Corts Mònica Alvaro, ?activarem un pla de xoc contra l'espera insuficient, perquè encara que s'ha avnzado en aquesta matèria és insuficient?. En aquest sentit, ha detallat que ?s'ampliaran les contractacions de professionals sanitaris d'atenció continuada i de substitucions, amb la creació de les places necessàries, per a combatre la precarietat en l'atenció primària i augmentar la taxa de les especialitats d'infermeria i MIR pediàtric?.
També en l'àmbit de l'atenció primària, Compromís treballarà per a incloure psicòlegs en els equips de primera atenció a la ciutadania, una mesura que permetrà desmedicalizar a les persones que sofreixen patologies mentals. Tot això es veurà reforçat amb el nou model organitzatiu i de provisió de serveis comunitari i accessible que guiarà la reorientació de l'atenció a la salut mental, sens dubte, un dels principals reptes sanitaris dels pròxims anys.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana