Alt Maestrat: L'IES Vilafranca celebra la graduació de 2n de batxillerat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185695_112849/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 25-05-2019
L'IES Vilafranca celebra la graduació de 2n de batxillerat






- L'acte va estar marcat per la consolidació d'aquests estudis en territori de frontera i l'acceptació del plurilingüisme




L'IES Vilafranca celebrava el divendres a la vesprada la graduació de la promoció de batxillerat 2018-2019. Un curs format per 16 alumnes, els quals han aprovat satisfactòriament aquest ensenyament no obligatori i que es preparen ja per a les proves d'accés a la universitat del pròxim mes de juny.




Els companys de primer de batxillerat van ser els encarregats d'organitzar un acte solemne a la sala Carles Pons de la Casa de la Cultura en el qual es van congregar alumnes, professors, famílies i amics, així com l'alcalde Oscar Tena i l'edil d'educació Silvia Colom. Va haver-hi temps per a vídeos, discursos, parlaments i anècdotes.




D'aquesta manera, aquesta segona generació d'estudiants graduats a Vilafranca confirma l'aposta de la Generalitat i el Govern d'Aragó per la implantació de la formació no obligatòria en un territori de frontera com a barrera a la despoblació. A més, en el propi acte el professorat de l'institut va expressar la seua "satisfacció pel projecte educatiu del centre i per l'acceptació i enteniment del plurilingüisme per part dels alumnes aragonesos; fet que enforteix els llaços i la convivència entre ells i entre totes dues comunitats i trenca amb certes idees estereotipades que es pretenen llançar des de determinats cercles polítics". Cal recordar que la forma en què està plantejat el programa educatiu permet als alumnes aragonesos cursar els estudis íntegrament en castellà mentre que els de la Comunitat Valenciana ho fan en valencià.




En poques setmanes s'obrirà el procés de matrícula per al curs que ve, i segons la direcció del centre, "s'espera el major número d'alumnes matriculats en els estudis no obligatoris des que es va iniciar el projecte".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana