Alt Maestrat: La XXIII Fira de la Magdalena protagonista a Vilafranca


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187127_114051/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187127_114051/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187127_114051/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 21-07-2019
La XXIII Fira de la Magdalena protagonista a Vilafranca


- La cita agroramadera compta amb una àmplia tradició històrica

Vilafranca està immersa en la XIII Fira de la Magadalena. Les diferents activitats organitzades amb motiu d'aquesta cita estan atraient molts veïns i visitants durant el cap de setmana.

La Capital Cultural Valenciana 2019 juntament amb Altea, va inaugurar ahir la fira. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Silvia Colom, i la corporació municipal així com dels representants de la joventut 2018. L'obertura del recinte firal per a expositors i ramaders, el XXI Cross Popular de l'Escola Esportiva de Vilafranca, els tallers d'artesania demostratius i participatius per a totes les edats, el trasllat dels poltres amb cavalls des de la Devesa fins al recinte firal i la posterior eixida dels genets cap a les Fonts del Llosar per al dinar de germanor van ser altres activitats del matí.

A la vesprada els genets van tornar a la secció ramadera i es va viure una exhibició eqüestre a càrrec del Centre Eqüestre Jesús Verdia d'Onda a la qual van seguir els passejos a cavall per a xiquets i xiquetes. Després la Casa Social va acollir la presentació del llibre 'La maldición del Peregrino de Portell' de Pedro Luís Bellés. No va faltar tampoc la representació del Dolçainer de Tales per part de Xarxa Teatre, que va comptar amb la col·laboració de la Rondalla de Vilafranca. L'eixida nocturna eqüestre amb sopar campestre inclòs, i la presentació del grup 'Blue Star' a la Sala Carles Pons van completar la jornada.

Avui diumenge s'ha obert el recinte firal a les 10h. A les 11h s'ha celebrat una exhibició de gossos pastors amb Juli Bayot i els seus inseparables Gandalf i Espurna. A continuació, a les 12h, ha tingut lloc una nova jornada de tallers demostratius i participatius per a tots els públics.

A les 12.30h s'ha realitzat el trasllat dels poltres amb cavalls des del recinte firal fins a la Devesa.

L'activitat continuarà a la vesprada amb una visita teatralizada al patrimoni de pedra en sec a les 17h. A més, a les 18h a la Casa Social s'oferirà la conferència "Don Rodrigo Díaz de Vivar. El Cid Campeador. Semblanza".

L'acte de clausura de la Fira de la Magdalena 2019 serà a les 21h.

Cal assenyalar, que durant tot el cap de setmana es podrà visitar l'exposició fotogràfica dels 40 anys del Aplec dels Ports i l'exposició "Sabies que?". Les dues podran veure's en horari de 17h a 20h a les Sales Gòtiques de l'Ajuntament.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana