Alt Millars: L'Ajuntament de Montán i la Diputació reanuden els treballs per conèixer i conservar el jaciment del Monte Calvari


 
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 09-05-2024
 

L'Ajuntament de Montán i la Diputació de Castelló han començat ja la nova temporada d'excavacions per a recuperar l'històric jaciment del Monte Calvari, que data de l'Edat del Ferro. Aquesta setmana s'han reanudat els treballs, que es desenvoluparan al llarg dels mesos de maig i juny. L'objectiu principal d'aquesta temporada de treballs, que és ja la dotzena, és excavar i consolidar la zona dels quatre habitacles destinats a magatzems comercials. Però també aniran a treballar per a seguir delimitant la zona de la muralla i per senyalitzar on estaven les torres, així com l'entrada a l'edifici.

Sergio Fornas, alcalde de Montán, ha assegurat que 'perquè el ritme d'aquestes excavacions avance adequadament i el jaciment del Monte Calvari puga ser una referència, és important que tot el món tinga clar que és un referent del patrimoni de la nostra província. I per això volem posar-ho en valor, ja que és important que tant els veïns del poble, com les persones que viuen a la província de Castelló i en el nostre entorn més proper, puguen visitar aquest jaciment i es sensibilitzen sobre la importància de allò que tenim i de la necessitat de conservar-ho adequadament'.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Montán confien que, a partir d'ara, la Generalitat es done també als treballs per a potenciar el jaciment del Monte Calvari, de la mateixa forma que ho porta fent moltes campanyes ja la Diputació de Castelló a través del Servici d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques (SIAP). De fet, fa poc més de dues setmanes van mantindre una reunió per coordinar la campanya d'excavacions que acaben de posar-se en marxa al jaciment del Monte Calvari i establir les bases de cara a posar en valor els vestigis arqueològics que s'estan recuperant i que són de l'Edat del Ferro.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana