Alt Palancia: Un total de 16 municipis del Consorci Palancia Belcaire implanten la recollida selectiva de la matèria orgànica


 
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 31-05-2018
 

Un total de 16 municipis del Consorci Palancia Belcaire han implantat ja la recollida selectiva de la matèria orgànica. A les localitats de les Mancomunitats de les Valls (Benevites, Benifairó de les Valls, Faura, Quart de les Valls i Quartell ) i La Baronia (Albalat dels Tarongers, Alfara d'Algímia, Algar de Palància, Algímia d´Alfara, Estivella, Gilet, Petrés, Segart i Torres-Torres) s'ha unit Xilxes i la implantació integral en tots els barris de Sagunt. La Planta de Tractament d'Algímia d'Alfara ja està produint compost a partir de la fracció orgànica recollida en aquestes localitats.
El més destacat és el baix nivell d'impropis de les caracteritzacions, on de mitjana no supera el 7%, fins i tot a Xilxes s'ha aconseguit en la primera caracterització amb a penes un 4% d'impropis, una dada realment positiva atès que porten menys d'un mes amb aquest projecte. El president del Consorci Palancia Belcaire, Francisco Salt, ha valorat de manera molt positiva aquestes xifres “perquè açò suposa que les campanyes de conscienciació i sensibilització estan donant els seus fruits”.
L'objectiu d'aquestes campanyes és conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de separar correctament els residus orgànics en la llar, així com els seus beneficis per al medi ambient, entre els quals destaca la transformació en compost d'alta qualitat per als camps de la zona.
“L'evolució està sent molt positiva i agraïm la implicació i col·laboració de la ciutadania en la nova recollida selectiva, ja que d'aquesta manera complirem els objectius de recollida que ens marca la llei i contribuirem així a cuidar el medi ambient”, ha conclòs Salt.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana