Baix Maestrat: Gerard Serrat participa en l'Olimpiada Nacional de Biologia


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171637_100891/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/4/171637_100891/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/4/171637_100891/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 23-04-2018
Gerard Serrat participa en l'Olimpiada Nacional de Biologia

Gerard Serrat de l’IES “RAMÓN CID “, juntament amb 60 alumnes més de tota Espanya, ha participat en la XIII edició de l’Olimpíada Nacional de Biologia que s’ha celebrat a l’ Universitat d’Extremadura ( Uex) a Badajoz des del 12 al 15 d’abril.
Els 61 alumnes que han participat han estat seleccionats prèviament per cadascuna de les 17 comunitats autònomes mitjançant una Olimpíada de Biologia autonòmica, en la qual han participat 760 centres i un total de 2.817 alumnes.
El dia 13 els participants vam ser rebuts a les 10 hores pel president de la Diputació de Badajoz, Miguel Angel Gallardo. A continuació van realitzar les dos proves teòriques amb un descans enmig. A la tarda vam fer una visita científica al Centre de Cirurgia de Mínima Invasió ( CCMI) “Jesús Usón” amb seu a Càceres, entitat pública dedicada a la formació i investigació biomèdica. En acabar vàrem visitar el cas antic d’aquesta ciutat.
El dia 14 van realitzar les 4 proves pràctiques d’un hora cadascuna. Mentrestant, professors de secundària i delegats de les diferents Universitats d’Espanya ens vam reunir amb els professors dels diferents departaments de Fisiologia Animal, Genètica, Ecologia, Botànicai Zoologia de l’Uexper tal de comentar-les. A la tardavam assistir a la conferència “CRISPR-CAS, revoluciona la biologia”, impartida per José María Vega i, en acabar els alumnes van anar al riu Guadiana a observar aus, i els professors vam ser guiats pel casc antic de Badajoz.
El dia 15 va tenir lloc l’acte de clausura i comiat de totes les delegacions en el qual es van entregar els diplomes als guanyadors: 4 medalles d’or que els permetrà participar en la fase internacional de l’Olimpíada de Biologia que tindrà lloc a Iran i 4 medalles de plata que els permetrà participar en l’Olimpíada Iberoamericana de Biologia que tindrà lloc a Equador al més Juliol. Gerard Serrat, juntament amb els 52 alumnes restants, ha rebut la medalla de bronze i a final de juny o inici de juliol farà una estada en un centre d’investigació del CSIC.
Gerard diu: “m’ha agradat molt participar en l’Olimpíada perquè he aprés molt, he gaudit moltíssim fent les quatre pràctiques, eren molt boniques, També he tingut la sort de conèixer molts alumnes de tota Espanya amb els quals he pogut compartir la meua passió per la Biologia. Ha predominat la bona companyonia, i m’he alegrat i emocionat molt pels guanyadors. Ha estat un regal poder participar en l’Olimpíada ”
Ha estat una experiència molt enriquidora per als dos. I ho volem agrair a tots els que l’organitzen i la fan possible cada any. Una iniciativa que va sorgir d’un grup de professors canaris ara fa 13 anys.
Carme Navarro Antó
Departament de Ciències


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana