Baix Maestrat: Canet promociona el seu patrimoni natural amb rutes guiades


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183683_111141/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 31-03-2019
Canet promociona el seu patrimoni natural amb rutes guiades




Amb la clàssica ruta de les oliveres mil·lenàries del terme municipal, han inaugurat a Canet lo Roig el calendari de rutes guiades que tenen com a objectiu donar a conéixer el patrimoni natural i etnològic del municipi i posar en valor el seu potencial turístic.

La programació correspon a la temporada de primavera i estiu, amb la intenció d'aprofitar les jornades en les quals, previsiblement, imperarà la bonança climatològica i propicie una elevada participació.

Així, la pròxima ruta tindrà lloc el 20 d'abril i el recorregut inclourà, a més de les històriques oliveres, la visita a les fonts que conserven vestigis de les èpoques ibera i romana.

Combinar la pràctica de l'esport a l'aire lliure i catar productes autòctons, és la proposta de l'activitat que es durà a terme l'11 de maig, en una ruta cicloturista que discorrerà entre oliveres i, a més, els participants tindran ocasió de degustar diferents varietats de cireres.

Donar a conéixer la tradicional Fira de l'Oli que es celebra anualment a Canet és l'objectiu de la ruta guiada programada per al dia 15 de maig, que també inclourà tastos d'oli i vi.

Finalment, el 20 de juliol, en el marc de la Setmana Cultural, s'ha organitzat una ruta que culminarà amb un concert i un sopar entre oliveres.

L'alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha animat a veïns i visitants a participar en les caminades, "són rutes d'escassa dificultat, enfocades especialment al turisme familiar, però que estan obertes a tothom i molts dels que vénen, repeteixen".

Les rutes estan organitzades per Itinerantur, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet lo Roig, i els interessats poden inscriure's en el correu electrònic info@itinerantur.com, al telèfon 611 49 60 58 i en les oficines municipals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana