Baix Maestrat: Benicarló pregunta als joves sobre oci, xarxes socials, drogues o sexe


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2013/1/78052_41799/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2013/1/78052_41799/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 11-01-2013
Benicarló pregunta als joves sobre oci, xarxes socials, drogues o sexe

La Regidoria de Benestar Social passarà una enquesta a alumnes de Secundària, Batxillerat i FP per tal d'obtenir dades sobre la percepció social que tenen els joves sobre diversos temes rellevants. La iniciativa forma part del programa Generacció, encaminat a la prevenció de conductes de risc entre els joves de 12 i 17 anys.

Establir els continguts i les futures activitats que es duran a terme a través del programa Generacció és el principal objectiu de l'enquesta que, a partir de la setmana que ve, respondran de manera aleatòria alumnes de Secundària, Batxillerat i FP dels centres educatius de Benicarló. Tot i que no serà una enquesta massiva, els resultats sí que serviran per establir tot un seguit de propostes en funció dels gustos i els interessos dels joves que participen, en funció de les seues preferències o de les carències que detecten. Es tracta, en definitiva, d'elaborar, a partir de les respostes, un estudi d'expectatives i de necessitats de cara a l'oferta lúdico-educativa que oferirà Generacció.

L'enquesta, que és totalment anònima, inclou fins a 63 preguntes, unes més objectives (sexe, edat, curs o país de procedència dels progenitors) i altres relacionades amb les relacions familiars, els estudis, l'oci i la cultura, les xarxes socials, la salut, el consum de drogues o les relacions afectives i sexuals.

Cal recordar que Generacció és un programa de la Regidoria de Benestar Social encaminat a la prevenció de conductes de risc entre els joves de 12 i 17 anys. A dia d'avui, a Benicarló hi ha 1.616 joves en aquest tram d'edat (801 homes i 815 dones) i establir una relació continuada amb aquests joves i implicar-los en les activitats que es programaran durant l'any forma part dels primers objectius de Generacció. Després, vindran els altres objectius generals del programa, que són, entre d'altres, desenvolupar la competència social dels joves, promoure conductes saludables, prevenir hàbits nocius i conductes de risc, afavorir la convivència, promoure espais de comunicació, sensibilitzar els joves en conceptes com la solidaritat o la tolerància i promoure el respecte a la diversitat

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana