Baix Maestrat: Compromís lamenta que el Consell continue evitant cap acció contra del Castor


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2014/1/99299_52782/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | Agricultura y Medio Ambiente | 27-01-2014
Compromís lamenta que el Consell continue evitant cap acció contra del Castor

El diputat autonòmic de Compromís Juan Ponce, demanava explicacions per escrit al Consell, després que es fera públic que l'Agència Catalana de l'Aigua haguera rebut l'encàrrec per part de la Generalitat de Catalunya de realitzar una anàlisi periòdica de la costa sud de Tarragona, on es troba la plataforma del projecte Castor. En novembre es feia públic que la policia Local del municipi d'Alcanar havia redactat un informe en el qual s'assegurava que, al setembre, durant les dates en les quals es van produir les injeccions de gas, es van veure taques fosques prop de les platges.

Des del consistori català es va lamentar els perjudicis que el projecte podia provocar a la pesca i als recursos naturals de la zona, així com la seua imatge turística, per això, Ponce va preguntar al Consell, que atenent a que el projecte Castor es troba en territori valencià, i davant la gravetat d’aquesta informació, i el dany que podria fer a sectors estratègics de l’economia valenciana, si pensa el Consell realitzar accions semblants a les encomanades a la Generalitat de Catalunya, per fer anàlisis periòdiques a la costa nord de Castelló.

La resposta que dóna ara la Consellera Bonig, encara que signada en desembre, torna a llevar-se les palles de damunt, recordat que el projecte Castor és competència del Govern Central, i que en el seu moment, la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic va emetre Declaració d’Impacte Ambiental, el qual conté un programa de vigilància ambiental per controlar i minimitzar impacte en el transcurs del projecte. Segons la Consellera, el seu departament fa el seguiment de qualsevol afecció que puguera produir-se en la zona marina de la Serra d’Irta o a les costes de les Illes Columbretes.

Per tant, la Conselleria no diu que en cap moment s’haja fet absolutament cap gestió específica per controlar els possibles vessaments denunciats a Alcanar, i es limita a donar respostes genèriques i torna a deixar qualsevol responsabilitat a l’administració central, posicionament prou diferent al que ha vingut duent l’administració autonòmica catalana que ha vingut mantenint un paper molt més crític i actiu contra el projecte. Ara de nou Bonig, evidència la passivitat del Consell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana