Benicassim: Immobilisme de l'Ajuntament sobre els PAI Benicàssim Golf, 5 i 6


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 09-04-2018
 

Des de Compromís per Benicàssim volem denunciar la situació de bloqueig total de la zona del Quadro de Santiago que el Govern de l'Ajuntament de Benicàssim està fent des de fa cinc anys.

Després de tots estos anys, ni tan sols han modificat el PGOU de Benicàssim per adaptar la política d'ordenació del territori a la Sentència del Tribunal Suprem de 2012.

Recordem que eixa sentència resulta clau per entendre que els PAI Benicàssim Golf, 5 i 6 no tenen possibilitats de desenvolupament si prèviament no es resolen els projectes actuals, ja que l'adaptació a dita sentència, suposa una modificació substancial dels projectes.

Si en el seu moment, de veritat tenien la intenció de salvar els PAI esmentats, deurien d'haver modificat el PGOU al 2013, i en canvi, no ho van fer.

De fet, els tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament ja van elaborar un informe jurídic a l'any 2013 marcant els passos a donar per adaptar la planificació urbanística a la sentència, i malgrat tot, la senyora Marqués no ha fet absolutament res al respecte, i continua sense fer res.

És molt greu està situació, ja que mentre que la senyora Marqués deixava dins d'un calaix este informe jurídic, s'han perdut cinc anys per culpa del seu immobilisme polític i irresponsabilitat, ja que es podria haver aprofitat tot este temps per fer els deures i adaptar el PGOU a la legalitat, segons sentència. Clar, això implicava suspendre el cobrament de l'IBI de la zona afectada, i això és el que precisament no està ni estava disposada a fer, encara que siga amb mètodes poc ètics i no executant la sentència del Tribunal Suprem.

També cal dir que la Conselleria porta des de la època del PP, a l'any 2015, anunciant a l'Ajuntament per activa i per passiva quina és la delimitació del Quadro de Santiago per a incloure'l al Catàleg de Zones Humides del País Valencià, i ara que ho han fet de manera oficial, el Govern de l'Ajuntament continua amb el seu immobilisme característic.

Dona la sensació de que els interessos de l'equip de Govern passen per mantindre bloquejat l'assumpte i així continuar cobrant un IBI vergonyós i abusiu als propietaris afectats, amb l'excusa de la vigència oficial d'uns projectes urbanístics (Benicàssim Golf, 5 i 6) però que en canvi, són irrealitzables, i que no són més que un somni efímer de la època del boom immobiliari.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana