Benicassim: Bonet Hancox: «El PP té tants diners dels romanents que no sap què fer amb ells»


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 09-05-2018
 

El Grup Compromís per Benicàssim ha criticat la gestió dels romanents que està fent l’equip de govern del PP de Benicàssim perquè, en paraules del seu portaveu, Joan Bonet Hancox, «són uns diners que provenen de partides no executades i de factures de l’any 2017».

Segons ha explicat Bonet, l'Ajuntament de Benicàssim disposa enguany d’1,6 milions d'euros que només es poden destinar a Inversions Financerament Sostenibles (IFS) o a reducció de deute, i que provenen dels diners sobrants dels pressupostos de 2017, fruit de partides d'inversions no executades. «Aquests diners sobrants són bona prova de l'abús a què l'equip de govern sotmet a la població de Benicàssim quant al cobrament de l’IBI. L’absència de projecte polític i la incompetència propicien que l’alcaldessa no sàpiga què fer amb els diners. La manca d’un fulla de ruta raonable porta el govern a gastar-se’ls en inversions innecessàries, amb factures unflades, només per acontentar a la seua xarxa clientelar», destaca el portaveu de Compromís.

Amb aquests romanents, Compromís per Benicàssim proposa quatre inversions. Per una part, la construcció d'un centre cívic a la zona Sud, amb un pressupost de 600.000 euros. «És una reivindicació de fa molts anys dels veïns, que volen tindre un espai on puguen celebrar des de reunions fins a fer tràmits administratius amb l'Administració local», assenyala Joan Bonet. Donada la forma física del municipi de Benicàssim i la distribució de població, es tracta d’una inversió preferent per tal de millorar la cohesió social i territorial del municipi.

La segona gran inversió quant al cost econòmic té a veure amb les polítiques socials, «perquè el fet que un municipi amb vora 20.000 habitants com Benicàssim no tingue habitatges socials no parla precisament bé dels seus valors humans», segons el portaveu de Compromís al consistori. Amb 300.000 euros es podria atendre aquesta necessitat en situacions de crisi.

L'absència total de polítiques destinades als jóvens per part de l’actual govern podria pal·liar-se amb la construcció d'una pista de skate professional amb 150.000 euros. «Associar esport, diversió i autosuperació és necessari per al bon desenvolupament de la gent jove. Hui en dia, Benicàssim només els ofereix bous i disco-mòbils en època de festes», critica Bonet, qui també reivindica que es destinen 150.000 euros a la construcció d’un carril-bici que connecte Montornés amb l’avinguda Mohíno. Aquesta proposta respon a dues qüestions que, segons el portaveu del Grup Compromís a Benicàssim, ha sigut incapaç d'atendre l’alcaldessa Susana Marqués: millorar la comunicació del nucli urbà amb les urbanitzacions de muntanya i facilitar espais públics per a fomentar l'esport i l'exercici físic. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana