Benicassim: Bonet Hancox: «Susana Marqués ha hagut de baixar-se de la parra i s’ha adonat que cal buscar la negociació i el consens amb els grups polítics amb el tema dels romanents»


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172724_101815/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Benicassim | General | 22-05-2018
Bonet Hancox: «Susana Marqués ha hagut de baixar-se de la parra i s’ha adonat que cal  buscar la negociació i el consens amb els grups polítics amb el tema dels romanents»

Els quatre grups polítics de l’oposició a l’Ajuntament de Benicàssim (Compromís, PSOE, Ciudadanos i Ara Benicàssim), han intentat arribar a un acord amb l’equip de govern (PP i ARB) sobre per a quina finalitat s’han d’utilitzar els romanents dels pressupostos.
El portaveu de Compromís, Joan Bonet Hancox, s’ha felicitat perquè l’alcaldessa, Susana Marqués, que governa en minoria, «ha hagut de baixar-se de la parra on estava pujada. S'ha adonat que per a dur endavant les romanents, i qualsevol altre acord, ha de buscar la negociació i el consens amb els grups polítics». Segons el parer de Bonet Hancox, aquesta nova actitud de Marqués «és una cosa a la qual no està acostumada, ja que fins ara ha rebut el recolzament incondicional de Ciudadanos».
El portaveu de Compromís a Benicàssim ha destacat que els acords als quals han arribat els grups de l’oposició obeïxen a la paràlisi permanent que pateix el municipi de Benicàssim des de fa set anys, un municipi «en el qual no s'han realitzat inversions públiques destacables i s'han incomplit sistemàticament les inversions que estaven programades en els diferents pressupostos i romanents», segons ha dit el regidor de Compromís.
És per aquest motiu que els grups de l’oposició han instat a l’equip de govern a executar-los immediatament ja que, en opinió de Bonet Hancox, «l’absència de projecte de l'equip de govern és la principal causa d'aquesta paràlisi en inversions». El regidor de Compromís també ha destacat que les úniques actuacions importants al municipi s’han fet gràcies a les conselleries de la Generalitat Valenciana, «com ara les obres de Villa Elisa i el CEAM».
«Durant aquestes setmanes, ha quedat palesa la incapacitat de l’alcaldessa per a dialogar i buscar acords raonables que atenguen a l'interés públic, i no només per a posar contents a la seua xarxa clientelar», ha manifestat Bonet.
El portaveu de Compromís a Benicàssim ha recalcat que l’acord entre els quatre grups suposa que la proposta conjunta de romanents tira endavant sense cap modificació, i per això, s’han compromés a presentar una moció per al següent plenari en la qual instaran a fer les modificacions de crèdit necessàries per escometre les següents inversions:

Primer, l’emissari submarí (bombeig aigües residuals previ tractament), amb un pressupost de 95.000€ i subvencionat al 95%.
En segon lloc, el projecte d'accessibilitat a l'Ajuntament, prèvia millora al projecte presentat per l'equip de govern, que no atén a la solució del problema. Aquest projectes estaria cofinançat amb la Diputació i té un cost de 240.000€.
I, per últim, el projecte d'evacuació d'aigües excedents del Quadre de Santiago (previ conveni amb la Conselleria de Medi Ambient), amb un cost de 250.000€.

Per tant, en paraules de Bonet, «instem a l'equip de govern a que per fi es posen les piles, que es posen a treballar i que siguen capaços de tirar endavant totes aquestes propostes. Sabem de les limitacions d'este govern, i per això som prou escèptics al respecte, ja que no ha sigut capaços de fer res en els tres anys que portem de mandat».


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana