Benicassim: Compromís denuncia el "col·lapse" que provoca la celebració d'esdeveniments esportius als carrers de Benicàssim


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 26-06-2018
 

Compromís de Benicàssim denuncia el ‘col·lapse’ que l’equip de govern provoca «perquè pràcticament totes les setmanes es tallen les vies del municipi per a fer esdeveniments esportius i d’un altre tipus, amb els conseqüents perjudicis per als veïns i també, per a l’activitat comercial». Així ho ha dit el portaveu de la coalició, Joan Bonet Hancox, qui ha criticat el que considera una actuació del PP que respon a una «absència de projecte de ciutat, que provoca sobrecostos en les poques obres que es fan i brutícia als carrers».
Segons Bonet, el Govern de l'Ajuntament del PP té una gran afició per acordonar els carrers del municipi a la mínima oportunitat que se'ls presenta, de tal manera que els esdeveniments al carrer s'ha convertit en una norma, quan deuria de ser una excepció». «Proves de running, ciclisme, mountain-bike, patinatge, triatló, etc, moltes d'elles sense cap ressò mediàtic en l’àmbit professional, ni tampoc estatal, i ni molt menys internacional, s'han convertit en la norma per a tallar els carrers del municipi», ha criticat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Benicàssim.
«Amb això no volem dir que no estiguem d'acord amb la celebració d'aquests esdeveniments; simplement demanem que es facen en el recinte adequat o bé en llocs que no provoquen tants perjudicis com fins ara», ha assegurat el regidor de Compromís.
Entre d’altres, Bonet ha destacat que, quan es tanquen els carrers, «es coarta el dret de mobilitat que tenen els veïns de Benicàssim de poder eixir de sa casa i desplaçar-se al lloc de destí, així com es perjudica greument l'activitat comercial i hostalera del municipi, ja que si els clients potencials de l'establiment en qüestió veuen que se'ls dificulta de forma sistemàtica el seu desplaçament fins a l'establiment comercial o hostaler, poden renunciar a acudir al lloc». També, «es perjudica greument l'activitat turística, ja que si a un turista, que no coneix el municipi se li impedeix la mobilitat durant la seua estada, li provocarà insatisfacció». «La celebració d'aquests esdeveniments no atrau turistes al municipi, ni desestacionalitza l'activitat turística ni tampoc genera un increment en l'activitat econòmica del municipi», ha lamentat Bonet. El regidor de Compromís ha insistit que el treball de les grues, la policia i les brigades municipals perquè tot estiga a punt per celebrar aquests esdeveniments «va a càrrec de l’erari públic. Però, a més, els organitzadors no paguen taxes per ocupació de via pública». Per últim, Bonet Hancox ha manifestat que «els organitzadors d'aquests esdeveniments sempre són persones relacionades directa o indirectament amb el Partit Popular. La xarxa clientelar del PP i el seu pessebre estan ben atesos. Recorda massa al modus operandi de la Fòrmula1 de Camps, de la visita del Papa i de la celebració de la Copa Amèrica, tots ells en els tribunals per presumptes irregularitats».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana