Betxí: Betxi inicia el tractaments contra el mosquit tigre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171264_100581/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 16-04-2018
Betxi inicia el tractaments contra el mosquit tigre

L'Ajuntament de Betxí, a través de la Regidoria de Medi Ambient, va aprovar en el pressupost per al 2018 realitzar un important esforç inversor per al control de la plaga dels mosquits i, especialment, del mosquit tigre.

Aquest serà ja el tercer any consecutiu en què s'habilita una partida per dur a terme un pla especial de lluita contra aquesta plaga a través d'una empresa especialitzada. La dotació per a 2018 serà de més de 7.000 €, el que triplica la quantitat assignada el 2015.

Per al regidor de l'àrea, Javier Delgado, "és important escometre aquesta inversió per tal d'intentar mitigar una situació que durant els últims anys ha generat moltes molèsties entre els veïns i veïnes de la localitat; si bé és veritat que, a partir de la millora de les actuacions des 2016, s'han reduït enormement les queixes".

El responsable de Medi Ambient assenyala "que s'intervindrà especialment en zones enjardinades, embornals i xarxa de clavegueram, basses i sèquies de reg agrícola, horts ecològics urbans o en les basses que puguin generar-se al llarg de la llera del riu Anna".

Es té previst també continuar amb la campanya d'informació ciutadana per donar a conèixer les precaucions que es poden prendre per evitar la proliferació d'aquests mosquits.

Els tractaments van començar el mes de març passat i es prolongaran fins a finals d'octubre.

Alhora, i mitjançant la mateixa empresa especialitzada, es va a procedir a la desparasitació dels diversos pipicans per a gossos que es troben oberts al municipi, com a mesura higiènica per a la prevenció de possibles malalties.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana