Burriana: La Falla Barri La Mercè concedeix la “Brusa d’Or” a Teresa Palomero


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/1355_705/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 21-12-2007
La Falla Barri La Mercè concedeix la “Brusa d’Or” a Teresa Palomero

La veterana de les comissions falleres de Burriana concedirà el proper dissabte durant l’acte d’exaltació de les seues falleres majors, el premi “Brusa d’Or de la Veterana” a Teresa Palomero Dolz, degana de les falleres de la ciutat.
Teresa Palomero va nàixer a Borriana el 26 de Novembre de 1919 al cor del barri de la Mercè. Va conèixer els inicis de la festa a l’any 1928 i al 1936 va formar part de la cort d’honor de la primera fallera major de la comissió, Milagros López Juan, que va ostentar també eixe any i per votació popular el càrrec de Fallera Major de Burriana. La il.lussió de Teresa Palomero era ser fallera major de la seua falla, distinció que havia de desenvolupar l’any 1937 per decisió del dirigents de la falla d’aquella època, però aquest somni no es va poder materialitzar per culpa de la guerra civil espanyola. Finalitzat el contenciós bèl.lic la Falla La Mercé reapareix al panorama festiu l’any 1940 encara que molt timidament. No serà fins l’any 1944 en que s’oficialitza la festa amb el naixement de la JLF, quan les falles agafen l’impuls que les ha portades fins a hui. En aquells inicis de la festa Teresa Palomero junt a sa mare, Paquita Dolz, participen activament en la confecció de les disfresses per a la cavalcada. D’aquella època la homenatjada d’enguany guarda multitud d’anècdotes. Un altre dels records importants de Teresa Palomero és de l’any en que es va celebrar el 50 aniversari de les falles on per última vegada es varen reunir les components de la cort d’honor de Milagros López en un acte realitzat a la Llar Fallera del carrer dels Angels. La falla veterana ja va retre homenatge a Teresa Palomero l’any 2003 amb motiu de les noces de diamant del col.lectiu .
El premi “Brusa d’Or” l’atorga la comissió de la falla La Mercè a aquelles persones o entitats que s’han distingit per la seua aportació al mon de la festa fallera i esta és la tercera edició dels mateixos.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana