Burriana: La Mercè exalta a les seues falleres majors en un acte carregat d’emoció.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/1407_742/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1407_742/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Sociedad | 24-12-2007
La Mercè exalta a les seues falleres majors en un acte carregat d’emoció.

La Llar fallera va ser el marc escollit pels fallers de La Mercè per a celebrar l’acte d’exaltació de les seues fallers majors i corts d’honor per al any 2008. Una projecció amb imatges dels moments més destacats de l’exercici va servir d’introducció a la vetllada. Passades les onze de la nit feien sa entrada les reines falleres de Burriana, Beatriz González Olivas i Maria Franch Guardino que varen presidir l’exaltació junt al regidor de Festes i Falles, Francisco Isach.
La música tradicional de la dolçaina i el tabal va acompanyar la entrada del l’estendard de la falla que portava el faller Vte José Ríos escoltat per tots els membres de la comissió veterana. La presentadora de l’acte, Julia Dualde va donar pas en primer lloc a la cort infantil composada per: Gema Miralles Galindo, Alexia Durà Saura, Cristina Rodríguez Chiva, Emma Arenós Dosda, Clara Gil Gual, Maria Borja Chordà i la parelleta formada per Coral Barres Sanz i Fabio Badenes Tejedo. Seguidament va ser el torn de la cort major que integren, Teresa Edo Hueso, Cristina Mingarro Amiguet, Paula Vidal del Campillo, Martha Edo Hueso i Laura Bertomeu Company. Amb les corts d’honor ocupant el seu lloc al escenari va ser moment de rebre a les noves falleres majors del col•lectiu. Primerament va ser la reina infantil, Rocío Anaya Florido la que va rebre emocionada els aplaudiments del nombrós públic congregat a la Llar Fallera. A continuació i escoltada pel president de la falla, Antonio José Leal, va fer sa entrada la fallera major, Irene Vicent Chabrera que no va poder tampoc reprimir les llàgrimes en el moment de rebre la felicitació del públic. Les falleres majors del 2007, Andrea Martínez i Ana Sanchis, varen ser les primeres en felicitar a les noves reines.
La jove Ana Maria Gallego va ser l’encarregada de dirigir un poema a les noves falleres, mentre que les amigues de la fallera major varen preparar un audiovisual que recorria els moments més entranyables viscuts per la nova reina.
Per tercer any la falla Barri La Mercè va concedir el premi “Brusa d’Or de La Veterana” Este guardó està creat per a reconèixer la llavor destacada de persones o entitats dintre del mon de les falles. En esta ocasió el premi va recaure en Teresa Palomero Dolz, fallera de La Mercè a l’any 1936 i actualment degana de les falleres de la ciutat de Burriana.
El torn de les felicitacions es va iniciar amb la presència a l’escenari de les diferents comissions falleres de la ciutat a les que es varen unir els col•lectius festius del Santíssim Crist de la Mar, Santa Bàrbara, Verge del Carme del Port, les festes patronals de Sant Vicent Ferrer de la Vall d’Uixó, la Gaita Nº 5, “Hort dels Corders” i la Reina Infantil de la Fira d’Onda 2007.
Les reines falleres, Maria Franch i Beatriz González varen cloure el capítol de felicitacions i amb la seua presencia a l’escenari posaren digne colofó a un acte en el que la Falla La Mercè va celebrar també el seu 80 aniversari.