Burriana: La campanya “Recicla els teus aparells” torna a Borriana en la seua II edició


 
La Plana al Dia | Burriana | Agricultura y Medio Ambiente | 12-09-2017
 

Borriana tornarà a rebre la visita dels informadors de la campanya «Recicla els teus aparells» divendres que ve dia 15 de setembre i el dilluns 18 del mateix mes per a seguir informant a la població sobre la importància del reciclatge de grans aparells tant elèctrics com a electrònics en la qual ja és la segona edició en la capital de la Plana Baixa. Després de l'èxit del passat any, el regidor de Medi Ambient del consistori, Bruno Arnandis, ha explicat que “creiem que és una iniciativa perfecta tant per a la conscienciació sobre el reciclatge d'aquest tipus d'aparells com per a la recollida directa de tots eixos telèfons mòbils, aparells de ràdio o utensilis elèctrics que estan en desús, per això animem a la ciutadania a informar-se i entregar els aparells a través dels informadors que durant dues jornades recorreran en bicicleta els carrers de Borriana”.
El passat 27 de febrer arrancava la II edició de la campanya “Recicla els teus aparells”, una iniciativa que té com a finalitat conscienciar a la població valenciana sobre la necessitat de reciclar, de manera correcta, els aparells elèctrics i electrònics.
Impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d'Agricultura i Medi ambient, en col•laboració amb les majors plataformes del sector: Recyclia (Ecopilas, Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil), Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees, l'acció ja s'ha desenvolupat, de febrer a maig, en municipis de la Comunitat Valenciana de més de 50.000 habitants. Ara, després de l'estiu, és el torn de les poblacions que oscil•len entre els 20.000 i 50.000 habitants.
Tenint en compte l'èxit de la passada edició, en la qual es van arreplegar més de 3 tones de RAEEs, la dinàmica de l'acció va a ser similar. En aquest sentit, equips d'informadors, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran en bicicletes amb remolc, divendres que ve i dilluns, 15 i 18 de setembre, la localitat de Borriana per a informar i arreplegar, tots els aparells elèctrics i electrònics de menys de 20cm en desús que els veïns tinguen en les seues llars. Amb la finalitat d'incentivar la participació entre els ciutadans, es lliuraran premis in situ a tots els veïns que dipositen els seus aparells en els remolcs de les bicicletes, a més de sortejar un Ipad Mini 4 a través de la nostra pàgina de Facebook @reciclatusaparatos. D'aquesta forma, es garanteix el reciclatge correcte d'aquests aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació que açò genera en el medi ambient.