Burriana: Les Sherlok Holmes del segle XXI


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/178946_107072/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/11/178946_107072/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 14-11-2018
Les Sherlok Holmes del segle XXI

Les veïnes de Burriana afectades pel tema dels 'excrements emborssats voladors' es posaran a la feina i faran de detectius davant la inacció del consistori per a atallar el problema. Des que Mediterrani va publicar la situació que vénen vivint la setmana passada, el llançament de femta s'ha frenat, però ells volen evitar que quan passada la revolada mediàtica, es reprenguen els llançaments.
És per aquest motiu pel que les veïnes més joves de les afectades han decidit posar-se a la feina i fer de detectives per a esbrinar qui és l'autor dels llançaments de la femta embutxacada o, com menys, que veja que s'estreny el cércol i desistisca ja per sempre. "Ens mourem per a anar a parlar amb les comunitats de veïns de les tres o quatre finques de pisos dels voltants i comunicar-los en persona quin és el problema que tenim, fer-los sabedors i que ens puguen tirar una mà i si detecten alguna cosa". I si ocorre alguna cosa, entretant, van afegir, "acudir a presentar una denúncia". I és que, asseguren, això és l'única cosa que han aconseguit arrancar de l'Ajuntament: "Ens ha dit l'edil de policia que si en comissaria no volen que presentem la denúncia, que en aqueix cas li avisem i es personarà".
Però lloc que, apunten, des del consistori *burrianense se'ls ha informat que "no poden fer res, ni tan sols esbrinar si algun veí viu en un habitatge sense connexió d'aigua. En l'àmbit privat no podem actuar. Si ocorre alguna cosa en la via pública, sí, però en el privat, no", perquè han decidit iniciar elles mateixes i pels seus propis mitjans la investigació, com Sherlock Holmes (creat en 1887) del segle XXI.
Cal recordar que una sèrie de veïns dels carrers Puríssima, Divina Pastora i Santa Elena vénen rebent en els seus habitatges el llançament des d'una teulada pròxima, de femta embutxacada i llançada a manera de paràbola per l'aire. A vegades, les bosses a mig tancar s'obrin o es trenquen i els excrements queden escampats pel celobert o la teulada i en alguna ocasió també en la via pública. El problema es venia reproduint de manera periòdica des d'el mes de juny passat, però de moment ha cessat després de la repercussió mediàtica provincial i nacional.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana