Burriana: La denúncia de Navarro contra Aguilera queda en no res: 'Sobreseïment lliure'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180969_108769/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-01-2019
La denúncia de Navarro contra Aguilera queda en no res: 'Sobreseïment lliure'

El Jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u, de Vila-real, ha donat carpetada a la denúncia presentada per l'edil de Borriana Manel Navarro per una suposada incitació al transfuguisme per part de la portaveu de Cibur, Mariola Aguilera. Els investigats "no són fets constitutius d'infracció penal".
Per aquest motiu el titular d'aquest Jutjat ha dictat el 'sobreseïment lliure' al cas -resolució judicial, adoptada en forma d'acte, que produeix la terminació del procés. Es tracta d'un tipus de sobreseïment que únicament es pot donar quan concorren algunes de les següents circumstàncies: Quan no existisquen indicis racionals d'haver-se perpetrat el fet que haguera donat motiu a la formació de la causa; Quan el fet no siga constitutiu de delicte; i quan apareguen exempts de responsabilitat criminal els processaments com a autors, còmplices o encobridors. (article 637 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, de 14 se setembre de 1882 (LECrim)-.
Per a aquest cas, el Jutge assenyala que després de dur a terme les diligències oportunes, "no apareix degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat motiu a la formació de la causa". Per això, prossegueix el Jutge, dicta aquesta resolució "atesa la declaració poc precisa del denunciant".
De la mateixa manera, també es recolza en la resta de declaracions testificals preses "que si bé no van estar presents en els fets denunciats mitjançant enregistrament, acrediten les relacions personals prèvies que existien entre el denunciant i la investigada".
Finalment, el titular del Jutjat Numere Un de Vila-real assenyala que els fets "gravats intencionadament pel senyor Navarro" no tenen "gran rellevància de caràcter penal".

23-11-2017
El 23 de novembre de 2017 l'edil des Pot Borriana, Manel Navarro, va registrar una comunicació davant la Fiscalia perquè investigara si hi havia delicte per oferiment laboral "que em van traslladar a canvi del qual se'm demanaven unes contraprestacions en la meua activitat com a representant públic". Es tractava, resava l'escrit presentat, "d'un situació en la qual em sent inquietat i crec que com a funcionari públic i representant del poble crec que ha de tindre coneixement la justícia i que serà la justícia la que s'ha de pronunciar".

Enfront d'aquesta situació, Aguilera va defensar que amb Rage Navarro hem tingut una relació més personal perquè ha estat pels despatxos de l'oposició plorant i demanant favors i consells". Una mica més d'un any després i després del pas del cas de Fiscalia al Jutjat Número u de Vila-real, es decreta el 'sobreseïment lliure'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana