Burriana: Aguilera demana la dimissió de Manel Navarro, però éste diu que no ha comés cap delicte


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180996_108794/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-01-2019
Aguilera demana la dimissió de Manel Navarro, però éste diu que no ha comés cap delicte

La portaveu de Cibur, Mariola Aguilera, ha demanat "responsabilitats polítiques" en forma de dimissió per a l'edil des Pot Borriana que la va portar als tribunals en un cas que ara ha passat a la qualificació de "sobreseïment lliure¨".
En aquest sentit Aguilera va explicar que "partim des de la base que jo estava tranquil·la de no haver comés cap delicte, i que el que vaig fer va ser ajudar una persona per un tema personal, com no podia ser d'una altra manera".
Aguilera va afegir, precisament per aquest motiu, "que agraïm la rapidesa amb la qual el Jutge ha dictaminat després de la meua declaració del passat 7 de gener i no queda cap dubte de la intencionalitat de Navarro i que no hi ha hagut cap mena de delicte".
L'edil que va presentar la denúncia davant fiscalia, Manel Navarro, per la seua part va assenyalar que la valoració és de "respecte màxima la decisió del dj. No entre a valorar, però si a respectar-la".
Navarro va afegir que "jo no tenia cap idea de com aniria acabaria aquest assumpte perquè mai he estat en aquests processos i la justícia és una cosa nova per a mi".
L'edil de Se Puede Burriana vol passar pàgina d'aquest assumpte per a continuar treballant per Borriana amb l'equip de govern i les regidories que sustente".
I és que va explicar Navarro, "no veig necessària la dimissió. Aguilera pot demanar el que crega convenient però és un tema que simplement s'ha arxivat. Si se m'hagueren inculpat d'algun delicte ja estaria fora de l'Ajuntament, però no veig necessària la dimissió perquè no he fet cap mal i només he posat en coneixement de la Fiscalia uns fets". Per aquest motiu, va concloure, "treballaré per Borriana el que resta de legislatura i després ja vindran uns altres temps".


Possibles demandes judicials
En aquests moments, els lletrats de la portaveu de Cibur "estan valorant la possibilitat de presentar demandes judicials a Manel Navarro, a Podemos, al PSOE i també a Compromís, "perquè es van encebar públicament i en xarxes socials i van deixar el meu honor amb molts dubtes". Encara amb tot això, va afegir Aguilera, "espere que Manel Navarro i l'alcaldessa prenguen responsabilitats polítiques".
I va explicar que en una sessió plenària "el senyor Navarro va dir que ja veuríem qui havia de dimitir quan finalitzara el procediment judicial". I, de Maria Josep *Safont, va recordar que "va dir que no li retirava les delegacions *proque hi havia un procés judicial obert".
Per aquest motiu Aguilera entenga que a Navarro "no li queda una altra eixida que dimitir per a assumir responsabilitats, encara que tenim molt clar que no ho farà perquè ha fet xantatge a tot l'Equip de Govern perquè té material suficient per a fer mal a tot l'equip de govern com me l'ha fet a mi i estic convençuda que negociarà amb això i li ho hauran de menjar amb creïlles".
D'altra banda, va afegir, "no crec que l'alcaldessa i l'equip de govern, prenguen la decisió de retirar-li les delegacions, però amb això l'única cosa que demostraran és que són un equip de govern que se sosté sobre la base de xantatge i amenaces internes".

Juan Fuster
El portaveu del Partit Popular, Juan Fuster, per part seua, va assenyalar que "no direm res sobre aqueix tema perquè en el seu moment tampoc realitzem cap declaració encara que malgrat això vam ser acusats per part dels tres partits de l'equip de govern". Per aquesta raó, va afegir, "demanem que se'ns donen disculpes públiques per les acusacions que van abocar sobre nosaltres. Sí Aparisi s'hauria preocupat més de la via pública en lloc de criticar-nos, ara els carrers estarien més netes, sí *Granel en lloc de fer *memes hauria fiscalitzat millor a l'alcaldessa no haurien passat certes coses i si Navarro s'haguera preocupat dels Serveis Socials de Borriana, la situació el municipi seria diferent. Crec que això exemplifica el que són".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana