Burriana: L’artesà Vicent Martínez presenta la maqueta de la seua falla d’especial.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/1822_990/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/1822_990/8_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 10-01-2008
L’artesà Vicent Martínez presenta la maqueta de la seua falla d’especial.

Durant el transcurs d’un acte celebrat al Museu de la Ciutat a València es varen presentar els projectes de les comissions que integren l’Associació de Falles d’Especial en la qual està integrat el col•lectiu de Pizarro-Cirilo Amorós que, un any més, ha confiat el seu monument a l’artesà borrianenc, Vicent Martínez. La fallera major de València, Gloria Martínez i la seua cort d’honor varen ser les convidades d’excepció en un acte en el que també es pogueren observar els esboços de les falles infantils.
Baix el lema: “Passet a passet, tot ho vorem” l’artesà fa una proposta de cadafals en la que l’atreviment serà una de les notes destacades com a bona mostra de l’escola burrianera en este apartat artístic. Martínez que torna pels seus furs en el terreny de modelat està construint una falla que compta com a figura principal un explorador que va a visitar les terres valencianes. El remat d’esta falla serà una colossal fallera que naix just del barret de l’explorador i que estarà acompanyada per una castellonera i una alacantina que formaran els contra remats. El pressupost d’execució d’este monument és de prop de 200.000 euros i amb ell l’artesà espera aconseguir un dels guardons de la secció especial en la que competix i que enguany s’espera molt renyida en les seues posicions del cinquè al novè premi, ja que pel que respecta a la part alta de la classificació amb projectes com el de Nou Campanar amb 900.000 euros o Convent Jerusalem i Exposició amb prop de 500.000 , arribar a posicions de pòdium es pràcticament impossible.
La secció especial de les falles de València comptarà enguany, a més de amb Martínez, amb la presència del l’artesà Juan Carlos Molés que plantarà el seu monument en la històrica Plaça del Pilar. En l’apartat infantil la representació de la ciutat ve de la mà de Javi Martínez en Malvarrosa-Ponz-A. Cavite i Juan Manuel Castelblanque “Cate” i Rosa Blasco que seran els encarregats del projecte de la falla, Aras de Alpuente-Castell de Pop.