Burriana: Un bou 'estrela' per rendir homenatge als aficionats al 'bou al carrer'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182282_109936/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-02-2019
Un bou 'estrela' per rendir homenatge als aficionats al 'bou al carrer'

L'empresa SATINE vol rebre homenatge als aficionats al 'bou al carrer' amb el patrocini i lídia d'un exemplar de primer ordre. Es tracta d'un bou digne de participar en una correguda de primera categoria d'una de les places estrela del panorama nacional, però que finalment es bregarà a Borriana, dins de les pròximes festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia.
En paraules d'un representant de l'empresa, la iniciativa es deu al fet que "els afeccionats 'al bou al carrer' es mereixen un bou estrela al carrer, res de descartes ni defectes, i d'ací la idea i interés per l'adquisició d'este animal".
Es tracta d'un exemplar de la ramaderia Partido de Resina, marcat amb el número 10 i de nom 'Nubarrón'. És un bou carden, de bella estampa i que s'espera que siga la sensació de les festes patronals. Des de l'empresa patrocinadora ja s'ha apuntat que "renunciarem a les ajudes que ofereixen tant l'Ajuntament de Borriana com la Diputació de Castelló pel patrocini de bous i aqueixos diners que es repartisca entre la resta de bous que aporten les penyes per a completar el cartell taurí".
Actuacions musicals
Es tracta d'un exemplar que contribuirà a enaltir les pròximes festes patronals, però aquesta mateixa mercantil vol contribuir a completar la programació festiva amb el patrocini d'altres accions dirigides a segments socials de la població diversos. Sonades són les col·laboracions amb l'artista local Juan Poré, autor, entre altres, de la restauració del piló d'embolar o del calaix dels bous. Però és aquesta pròxima edició SATINE també patrocinarà dues actuacions musicals que tindran lloc el primer i segon dissabte de les festes. Dos concerts totalment gratuïts per al públic en general i que recordaran a les actuacions que antany es contractaven per a la Misericòrdia, encara que en aquesta ocasió seran a portes obertes. Encara no s'han revelat els noms d'aquestes actuacions, però sí que s'avança que tindran una àmplia repercussió i que atrauran públic de fora de la població.
Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia se celebraran del 6 al 15 de setembre.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana