Burriana: Tot llest perqu l'exposici del Ninot i el Preg i la Crida de diumenge briguen les Falles de 2019 a Borriana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182339_109989/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2019/2/182339_109989/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182339_109989/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 20-02-2019
Tot llest perqu l'exposici del Ninot i el Preg i la Crida de diumenge briguen les Falles de 2019 a Borriana

A Borriana comena a notar-se en l'ambient que les Falles de 2018 estan molt a la vora. Encara que ja en el mes de novembre arrancara el calendari faller amb la Proclamaci i posterior Exaltaci de les Reines Falleres, Mar Zamora i Anne Als, s amb la finalitzaci del mes de febrer quan la gran majoria d'actes previs a la setmana gran de Falles fan que en l'atmosfera ja es respire l'olor a Falles. La infinitat d'actes fins a l'arribada del dia 15 i la ?Plant? dels monuments fallers, s'inicia aquest dijous amb la inauguraci de l'Exposici del Ninot que tindr lloc a partir de les set de la vesprada en el CMC La Merc, fins a on, durant la jornada del dimecres, les diferents agrupacions falleres de Borriana han anat transportant les seues figures triades per a poder ser considerades com els ninots indultats de 2019. Ser durant la nit del dimecres quan la Junta Local Fallera alce l'acta d'incidncies i a partir d'ac, els i les presidents o representants legals de cadascuna de les 19 falles de Borriana voten per als dos millors ninots? (infantil i major) que seran indultats. Ser en la inauguraci de mat quan les Reines Falleres facen oficial i anuncien el nom dels ninots indultats en presncia de les autoritats municipals.
No ser l'nic acte important faller durant la setmana, ja que diumenge que ve arriba un altre dels moments ms esperats amb el Preg i la Crida que, de forma oficial, marca l'inici de les festes josefines en la capital de la Plana Baixa. Des de les sis de la vesprada, el Preg recorrer els emplaaments de les falles de La Mota, La Vila, Cardenal Tarancn i L'Escorredor per a arreplegar a les representants de cadascun dels quatre sectors i finalitzar el recorregut en la Plaa Major de la ciutat. All, el Pregoner Jose Poveda Chabrera llegir per ltima vegada el Preg i a continuaci les Reines Falleres realitzaren una Crida que tancar l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb la invitaci a gaudir d'uns dies tan especials com els quals arriben durant el prxim mes a la ciutat.
Tal com ha destacat la regidor de Festes i Presidenta de la JLF, Llusa Monferrer ?ja tenim ac les Falles de 2019, i per a comenar, m'agradaria agrair, un any ms, l'esfor de les 19 agrupacions falleres per seguir fent grans les Falles de la nostra ciutat, participant protocol?lriament en tots i cadascun dels actes previs que comencen aquesta setmana amb la qual esperem siga una espectacular exposici de ninots i el Preg i la Crida del diumenge que submergiran de ple als i les borrianenques en les nostres festes ms representatives?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana