Burriana: La Volta ciclista a Espanya tornarà als carrers de Borriana en la setena etapa de l'edició de 2019


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186981_113944/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-07-2019
La Volta ciclista a Espanya tornarà als carrers de Borriana en la setena etapa de l'edició de 2019


? Ll'atracció de la Caravana que acompanya La Vuelta farà parada a la ciutat
? El divendres 30 d'agost la etapa recorrerà els carrers de la capital de la Plana Baixa


La volta ciclista a Espanya tornarà a recórrer els carrers de Borriana en la setena etapa de l'edició de 2019, prevista per al divendres 30 d'agost, una prova que comptarà amb l'atracció de la Caravana que acompanya La Vuelta que farà parada a la ciutat per a que els veïns s'acosten fins a la zona, segons ha anunciat l'actual regidor d'Esports i Via Pública, Vicente Aparisi després de la reunió mantinguda amb l'ex-ciclista i representant de la Volta a Espanya, Kiko García.
En aquesta reunió han participat també l'edil de Cultura, Vicent Granel, la diputada provincial d'Esports, Tania Baños i el responsable de la caravana ciclista, .i ha servit per a perfilar els detalls organitzatius i ultimar-los els preparatius d'aquest transcendental esdeveniment esportiu.
En el transcurs de la reunió el regidor d'Esports ha destacat ?la rellevància i el protagonisme? que tindrà Borriana durant la celebració de la jornada esportiva perquè es tracta del ?esdeveniment ciclista per excel?lència a nivell nacional? i ha precisat que suposarà ?tornar a situar la nostra ciutat en l'aparador tenint en compte que és una de les carreres ciclistes referents en el calendari internacional?.
També ha assenyalat que La Volta ?retorna a la nostra ciutat, als nostres carrers després de dos anys? i ho fa de nou,?gràcies al treball de persones com Kiko García que ha apostat fort per aquest disseny de carrera?.
La 74a edició de la Volta a Espanya se celebrarà entre el 24 d'agost i el 15 de setembre de 2019 amb inici a les Salines de la ciutat alacantina de Torrevieja i finalitzarà a Madrid.
Serà en la setena jornada de la Volta de 182,4 quilòmetres quan Borriana prenga especial protagonisme perquè tal com ha explicat Kiko García, l'eixida des d'Onda, i el pas pel Grau de Castelló, Benicàssim i Castelló ?són equilibrats, i tenint en compte que en aquest tipus d'etapes els corredors solen cercar escapades ja des de l'inici, el pas per Borriana pot ser clau per al desenvolupament d'aquesta jornada".
García ha detallat que en la setena etapa, ?els 80 primers quilòmetres transcorren per la costa i la resta són de muntanya amb dos ports de 2a categoria i altres dues de 3a, abans de finalitzar en el duríssim Mes de la Costa de primera categoria pel que esperem que aquesta etapa es convertisca en un espectacle".
García ha agraït la ?predisposició i el suport de l'Ajuntament? i manifestat que endinsar-se en el municipi suposa ?la millor manera de convertir en un espectacle el pas de corredors i d'acostar i implicar el públic en la promoció d'un esport com el ciclisme".
Finalment, el regidor Aparisi, ha assegurat que l'Ajuntament tindrà tots els dispositius precisos ?preparats i llestos? perquè el 30 d'agost, ?la seguretat i l'espectacle es donen la mà i Borriana es bolque en una Volta que torna a la nostra ciutat dos anys després".
Setena etapa

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana