Burriana: Treballadors de la Residència de la Tercera Edat de Borriana no cobraran les seves nòmines


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 08-05-2024
 

La història es repeteix: el personal de neteja, bugaderia i manteniment de la residència de la tercera edat de Borriana torna a patir impagaments de les seves nòmines. Set anys després de l'última situació similar, 43 treballadors es veuen abocats a una situació insostenible per la deute de l'administració amb l'empresa adjudicatària del servei, Amiab.

Més de 900000 Euros, és la quantitat que, segons Amiab, l'administració els deu, la qual cosa segons ells, els impedeix fer front al pagament de les nòmines.

Aquesta situació ha sorprés als representants dels treballadors que no esperaven aquest desenllaç.

S'han celebrat assemblees en el centre, on els treballadors defensen vagues per a defensar els seus drets. De moment, des de UGT s'han demanat reunions amb responsables de la Conselleria.

En pròxims dies es prendran decisions sobre les formes que adoptaran les protestes contra aquesta agressió. De moment, s'han descartat accions immediates que puguen perjudicar als residents, per responsabilitat dels treballadors, però conscients d'estar obligats a pressionar, sol·liciten a les famílies comprensió per una situació que els ve donada.

De moment, els treballadors anuncien una concentració en la Conselleria en els pròxims dies.

Des de UGT portem anys denunciant aquesta situació que resulta recurrent, el sistema de contractació basat en el preu,

Necessitem una solució urgent.

La situació exigeix una resposta urgent per part de l'administració. Els treballadors exigeixen el pagament immediat de les nòmines endarrerides i un canvi en el model de contractació per evitar que aquesta situació es repeteixi en el futur.

La salut i el benestar dels residents, no poden dependre d'una política econòmica curtoplacista que deixa als treballadors en la misèria de nou.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana