Burriana: Homenatge i poesia en l’exaltació de la falla La Vila.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/2585_1450/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2585_1450/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 04-02-2008
Homenatge i poesia en l’exaltació de la falla La Vila.

Els fallers de La Vila varen tornar a sorprendre amb el seu acte presentació, la poesia va ser la nota destacada en una exaltació que va tindre lloc la vesprada del dissabte al restaurant La Regenta. Les paraules introductòries de Amadeo Antonino, varen deixar pas als xiquets, África Arribas i Adrián Molina que foren els encarregats de cridar a la xicalla de la comissió. Per al torn de les majors s’estrenava com a presentadora, Asun Blasco. Una a una varen anar arribar fins l’escenari les dotze components de la cort d’honor, la més nombrosa de totes les falles i on per primera vegada es troben juntes una mare i la seua filla com és el cas de Laia Gil Monraval i sa mare Teresa Monraval Peris.
Amb totes elles al escenari va arribar el moment de rebre a la parelleta que ocupa la màxima representació infantil. Entre els aplaudiments del públic posat en peu varen fer la seua entrada la xiqueta, Laura Edo Mingarro i el seu cavaller acompanyant Pablo Plasencia Masià. Els presentadors infantils desenvoluparen també el càrrec de mantenidors, dedicant un preciós poema als nou reinets.
La última en ocupar el seu lloc va ser la fallera major, Loles Suárez Lopez qui va arribar escoltada pel seu marit i faller, Pedro Molina. La fallera major no va poder reprimir les llàgrimes en sentir les paraules que els seus pares i germans li varen dedicar en una projecció audiovisual i amb les que els seu marit li va dedicar en directe. Es tractava d’un vers del gran poeta borrianenc, Jose Esteve Patuel.
El torn de les felicitacions va començar amb les representacions de les comissions falleres de la ciutat i es va tancar amb la presència a l’escenari de la reina fallera, Beatriz González Olivas qui va estar escoltada pel president de la Junta Local Fallera, Francisco Isach.
Un dels moments més emocionants de la velada va arribar amb l’homenatge que la comissió de La Vila va tributar a Francisco Ferrandis Guart “ Paco el Caramelero” membre més veterà de la comissió i que va presidir el col•lectiu al 1979 i al 2004, any en que es celebraven el 50 i 75 aniversari de la falla. Paco Ferrandis ha segut a més president en diverses ocasions i a la comissió que ell encapçalà a l’any 1977 se deu que La Vila plante falla en l’actualitat doncs en aquella època no hi havia comissió. A part de faller , Ferrandis , ha segut guanyador del concurs de cartell de falla i és un expert constructor de carrosses.
L’exaltació va culminar amb l’ interpretació de l’himne de la falla i amb un sopar que es va allargar fins ben entrada la matinada.