Burriana: Una nit plena d'emoció per a Maria Romero.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/2792_1553/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/2792_1553/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 11-02-2008
Una nit plena d'emoció per a Maria Romero.

La falla barri La Ravalera va celebrar la nit del passat dissabte l’acte d’exaltació de Maria Romero Cano com a fallera major del col.lectiu que este exercici compleix 75 anys. Els fallers de La Ravalera varen preparar una presentació en la que la fallera major va ser la vertadera protagonista i on les sorpreses en forma d’invertencions es varen succeir al llarg de tot l’acte.
Els germans de la reina, Josep i Ricard Romero foren els encarregats de conduir esta presentació que es va iniciar amb la rebuda de les sis joves que composen la cort d’honor. El president de la falla Daniel Sánchez va esperar a totes les falleres a peu d’escala i va entregar els obsequis a totes elles. Amb les falleres omplint l’escenari va ser el torn de rebre a la fallera major. Amb el públic posat en peu i baix les notes de l’himne de la falla va fer la seua entrada Maria Romero. La primera de les emocions fortes per a la reina va vindre amb l’intervenció dels xiquets, Amparo i Manuel Candau, reinets de la falla, que varen dedicar un poema a la reina. Les components de la cort d’honor no varen voler ser menys i també prepararen una intervenció per la fallera major.
Les diferents comissions falleres de la ciutat aplegaren després per a felicitar a la màxima representant de La Ravalera. Seguidament va ser el torn del primer dels mantenidors. El professor de l’institut Jaume I, Xavier Ferrer, va dedicar un preciós poema a la reina i va fer memòria recordant algunes estrofes de versos creats per son pare Paco Ferrer Fonseca. Les amigues de Maria Romero foren les següents en sorprendre-la. Un repàs per les cançons preferides de la reina varen ser el motiu escollit per el grup d’amigues per a manifestar el seu carinyo cap a Maria. L’emoció anava pujant de to ja que després va ser el nuvi de la reina la que la va obsequiar amb una flor i una projecció amb imatges de la seu convivència.
La reina fallera de Burriana, Beatriz González Olivas, que va presidir l’acte va ser la següent en felicitar a la reina, escoltada pel regidor de Festes i Falles, Francisco Isach. Quan pareixia que l’acte havia arribat a la fi, encara quedava l’última de les sorpreses per a Maria Romero. La mantenidora de l’acte, Sara Molina Ballester, va bocabadar als present amb un conte en el que la reina era la protagonista i en el que demostrava la gran amistat que la uneix amb la família de la reina. Sara Molina, va acabar la seua intervenció cedint la paraula al pare de la reina, Ricardo Romero, en el que va ser el gran moment de la nit,. Un gran poema i en llavis d’un pare és motiu més que suficient per a emocionar a tots els presents. Este va ser el colofó a la presentació que va acabar amb l’interpretació de l’himne regional. Seguidament va tindre lloc un sopar i posterior ball.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana